Silvan'da Askere Sahte Cesetli PKK Tuzağı - Son Dakika
Güncel

Silvan'da Askere Sahte Cesetli PKK Tuzağı

Asker ile PKK arasında sıcak çatışmaların yaşandığı Silvan'dan gelen görüntüler arasında ceset görünümü verilmiş mankenle kurulan tuzak dikkat çekti.

20.08.2015 08:20  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın kent örgütlenmesi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile güvenlik güçleri arasında neredeyse iki güne yaklaşan sıcak bir savaşın yaşandığı Silvan'a bir savaş alanı manzarası hakim.

Özellikle çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Tekel Mahallesi'ne taranmış evler, yanmış işyerleri ve araçlar var.

Silvan ilçesi 1.5 gün süren çatışmaların izleriyle dolu. Bir bidona yerleştirilmiş bomba. Yakınında bir ayağına bot giydirilmiş ceset görünümü verilmiş manken ise güvenlik güçleri yaklaşınca patlatılacak sahte tuzak dikkat çeken kareler arasında.

KOLAY KOLAY KALKMAYACAK

Silvan'da sokağa çıkma yasağı geçen pazartesi günü saat 21.00 sularında ilan edildi ve dün sabah 07.00'de kalktı. Toplam 34 saat, yani bir buçuk güne yakın bir süre devam etti sokağa çıkma yasağı. Ve Silvan dün sabahtan itibaren normale dönmeye çalışsa da, geçen bir buçuk gün içinde yaşanan büyük çatışmanın izlerinin bu ilçenin görüntüsü üzerinden kolay kolay kalkmayacağı anlaşıldı.

FIRINLARIN ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR

Dün Silvan sokaklarında yürürken en çok dikkatimizi çeken, ilk defa rahat sokağa çıkabilen halkın fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturmuş olmasıydı. Alışveriş için dışarıya çıkmış olan bir Silvanlı, "Çatışma sürecinde evde ne varsa onunla idare etmek zorunda kaldık. Eve ekmek alamıyorduk. Çocuklarımıza mama veremiyorduk. En kötüsü hastamız olmasına rağmen hastaneye gidemiyorduk" diye anlattı yaşadığı sıkıntıları.

SAHTE CESET

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi 1.5 gün süren çatışmaların izleriyle dolu. Bir bidona yerleştirilmiş bomba... Yakınında bir ayağına bot giydirilmiş ceset görünümü verilmiş manken ise güvenlik güçleri yaklaşınca patlatılacak sahte tuzak.

MERMİ KOVANLARI ÇOCUKLARIN ELİNDE

İlçenin ara sokaklarında dolaşırken bu çatışma sırasında YDG-H tarafından açılmış olan hendeklerin polis ekipleri tarafından kapatılma çabasının bu çatışmalarda geniş bir yer tuttuğunu fark ettik. Polisin hendekleri kapatmak için getirdiği kepçeler taranarak kullanılmaz hale gelmişti. Çatışmanın boyutunu görmek için sokağa inen vatandaşlar ise sokakta buldukları mermi kovanlarını göstererek, "Bu kovanlar biz halkın neler yaşadığını gösteriyor" diye konuşuyordu.

EVİMİZİN BÜTÜN ODALARI TARANMIŞ

Sokak çatışmaları ilk kez geçen hafta patlak verdiğinde ailesini ve iki çocuğunu alarak Silvan'dan kaçtıklarını söyleyen Mehmet Salih Çiçek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Mahallede çatışmalar tam sekiz gün önce başladı. Evimize bir kaç mermi isabet etti. Ailemi alarak Diyarbakır'a gittim. Bugün eve gelince gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Evimizin bütün odaları taranmış, eşyalar yanmış. Evin bahçe duvarı da yıkılmış."

ÇOCUKLARIMI NASIL DOYURACAĞIM

Çatışmalar sonucunda dükkanı yanan manifaturacı İlhan Patırtı ise başına gelenleri şöyle aktardı: "Dün sabaha kadar çatışmalar devam etti. Evden çıkamadığımız için işyerimize bakamadık. Bu sabah sokağa çıkma yasağı kalktığında dükkana geldim. Ancak dükkanın yandığını gördüm. İtfaiyeyi çağırdım, ancak itfaiye gelene kadar dükkandaki kumaşlar yanıp kül oldu. Görgü tanıkları, dükkana kurşunların isabet ettiğini ve yangının bu kurşunlar yüzünden çıktığını söylüyor. Tam 400 bin lira zararım oldu. 15 kişiye bakıyorum. Ben çocuklarımı şimdi nasıl doyuracağım?"

ECZANE TARANINCA EVE GİTTİK

Çatışma süresince hastanelerin çalışmadığını söyleyen bir eczacı ise, "Çatışmalar olurken hastaneler hizmet veremiyordu. Halkın ilaç temin etmesi için eczanemizi açık tutuyorduk. Ancak eczanemiz taranınca can güvenliğimizin olmadığını gördük. Mecburen işyerimizi kapatıp evimize çekildik" diye konuştu.

SAĞLIK OCAĞI DA HEDEF OLDU

Tekel Mahallesi'nin tek sağlık ocağı olan Silvan Toplum Sağlığı Merkezi de bu çatışmalara bir şekilde hedef olmuş. Çünkü merkezin bahçesinde bulunan onlarca araç ateşe verilmiş. Hendekleri kapatmaya gelen bir kepçenin aracını devirdiğini söyleyen Hanefi Çağlar, "Aracımı evimin bulunduğu sokağa park etmiştim. Sokakta hendek vardı. Zırhlı bir kepçe hendeği kapatmak için sokağa girdi. Benim aracım trafiği kapatmıyordu. Ancak kepçe aracımı önüne alarak 10 metre sürükledi. Aracım kullanılmayacak hale geldi" diye şikâyet ediyor. (Kaynak: Hürriyet)

Silvan\'da Askere Sahte Cesetli PKK Tuzağı

Son Dakika Güncel Silvan'da Askere Sahte Cesetli PKK Tuzağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (121)

  • koray can: kardeş kime ne anlatıyorsun bunlar bu ilçeye girip üslenirken silahlar evlere taşınırken patlayıcılar yerleştirirlirken nerede idiniz tabiki iş başa gelince eczanem yandı evim tarandı yollar kapandı zamanın hiç mi biriniz durumu bir jandarma polis veya kaymakamlığa anlatamayacak kadar safsınız bu kafa ile çok ağlarsınız çokkkkkkkkkkkkkk 89 30 Yanıtla
  • Yozgatlı ülkücü: Yazık bu halka eziyet ediliyor resmen devlet terörü var 53 55 Yanıtla
  • kaptan366: ya siz kendi içinizde bitireceksiniz bu işi yada biz gelip hepinizi bitireceğiz (bunu bir kürt olarak söylüyorum bunu vatan hainleri haberiniz olsun.......) 65 37 Yanıtla
  • 44: Demekki dükkanda uyuşturucu varmis 400 milyar zarari olduğuna gore.sanki Paris te dukkani Yanmis dumbugun. 30 53 Yanıtla
  • vatandaş.: alın size öz yönetim işte siz bunlara layıksınız hak eden hak ettiğini bulur, size rahatlık batıyordu. 44 15 Yanıtla
  • Gek: Şikayet eden silvan halki. O bariyer ler, hendekler kazılırken nerde idiniz. Devlete bi gr Yardımınız dokundu mu. Şimdi zararı tanzim edin diyorsunuz. 31 22 Yanıtla
  • Ali: Pkk ermeni topluluğudur kürtle alakası yoktur lütfen bu gerçeği yayalım 21 16 Yanıtla
  • ADANALI: ALLAH DAHA BETERİNİ SİZE YAŞATSIN 19 15 Yanıtla
  • KARAMURAT: Şikayet ediyorlar.Asker polis şehit ederken örgüte destek verirken şikayet etmiyordunuz.Ne ekersen onu biçersin 28 5 Yanıtla
  • dadas: Herkes hakettigi gibi yasar icinizde hainleri barindirmayin. Iste o zaman huzurlu yasarsiniz. 24 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement