Silvan'da "Çocuk Trafik Eğitim Pisti" - Son Dakika
Yerel

Silvan'da "Çocuk Trafik Eğitim Pisti"

Dicle Üniversitesi Silvan MYO Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri, Çocuk ve Çevre dersi kapsamında Silvan Anaokulunda "Çocuk Trafik Eğitim Pisti" yaptı.

29.05.2015 10:16  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri, Çocuk ve Çevre dersi kapsamında Silvan Anaokulu'nda "Çocuk Trafik Eğitim Pisti" yaptı.

Yapılan çalışma hakkında açıklama yapan Çocuk ve Çevre dersi Öğretmeni A. Aziz Tekin, amaçlarının okul öncesi çocuklarına bilinçli bir şekilde trafik kurallarına uyma davranışını kazandırmak ve sosyal çevrelerinde bu davranışlarıyla örnek olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu uygulama ile çocukların, derste öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı bulacağını dile getiren Tekin, şöyle konuştu:

"Amacımız, çocuklarda trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmaktır. Ayrıca öğrencilerimizle birlikte trafik konusunda farkındalık oluşturmak ve Silvan Meslek Yüksek Okulunu, yapmış olduğumuz çalışmalarla Silvan halkına tanıtmayı da amaçladık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan'da 'Çocuk Trafik Eğitim Pisti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement