Silvan'da İnşaatlar Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Yerel

Silvan'da İnşaatlar Tehlike Saçıyor

Silvan\'da İnşaatlar Tehlike Saçıyor

Diyarbakır Silvan ilçesinde inşaatlarda çalışan işçiler için herhangi bir can güvenliğinin alınmaması, olası can kayıplarına davetiye çıkarıyor.

22.07.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Silvan ilçesinde inşaatlarda çalışan işçiler için herhangi bir can güvenliğinin alınmaması, olası can kayıplarına davetiye çıkarıyor.

Silvan'da yapımı devam eden inşaatların etrafında bariyer olmaması ve çalışan işçiler için hiçbir can güvenliğinin alınmamasının meydana gelebilecek can kayıplarına neden olacağını belirten Selman Erçin adlı vatandaş, işçilerin hiç bir can güvenliğinin olmadığını hatta bir çoğunun sigortasız çalıştırıldığını söyledi. Erçin, "Çoğu sigortasız çalıştırılıyor. Onların da çalışmaktan başka seçeneği yok. Hepsi ekmek parasının derdinde başlarına gelebilecek kazaların farkında olmadan çalışıyor. İnşaatların etrafına yoldan geçen vatandaşların zarar görmemesi için bariyer konması gerekiyor ama maalesef hiçbir inşaatın etrafında böyle bir görüntüye rastlayamıyoruz. Geçen gün inşaattan düşen demir parçaları caddeye düştü. Oradan kimsenin geçmesi büyük bir tehlikeyi önledi. Eğer orada biri yaralansaydı veya hayatını kaybetseydi bunun hesabını nasıl vereceklerdi çok merak ediyorum. Üstelik kaldırımları da işgal ediyorlar. Kaldırımların üstüne demir, tuğla veya çimento torbası bırakıyorlar. Bu da vatandaşların kaldırımları kullanmasını engelliyor. İnşaatlara baretsiz girmek yasaktır yazısı asılı ama çalışan işçilerin hepsi baretsiz bir şekilde çalışıyor. Onlar bekli bu tehlikelerin farkında değil ya da buna pek aldırış etmiyorlar. Hiçbir şey insan hayatından daha kıymetli olamaz. Maalesef ülkemizde insan hayatına pek değer verilmiyor. Yaşanan olayların hepsinde olay gerçekleştikten sonra önlem alınmaya başlanıyor. Bir de olaylar yaşanmadan önce tedbir alırsak her şey daha güzel olacak ama maalesef bunun için iyi alışkanlıklarımız yok. Yetkililerin bu konuya duyarsız kalmaması gerekiyor. Üzücü bir takım olaylar yaşanmadan önce bir takım önlemlerin alınması lazım. Yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz" dedi.

Duvar ustası Hanifi Yaşa ise, yıllardır inşaatlarda çalıştığını ve herhangi bir sosyal güvencesinin olmadığını söyledi. Yaşa, "Genelikle müteahhitler yaptıkları inşaatlarda kendi akrabalarının SSK'larını yaparak gerekli kadrolarını o şekilde dolduruyor. Silvan ve özellikle bölgemizde inşaat sektöründe çalışan emekçilerin SSK'ları yapılmamaktadır. İşçi kesim böylelikle sömürülüyor. Denetim mekanizması doğru işlemediği için firmalarda gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Bu konuda bizlerin de mağdur edilmemesi gerekiyor yetkililerden bu konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da İnşaatlar Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement