Silvan'da Ramazan Ayının Yaklaşmasıyla Birlikte Gıda Fiyatları Arttı - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Ramazan Ayının Yaklaşmasıyla Birlikte Gıda Fiyatları Arttı

Silvan\'da Ramazan Ayının Yaklaşmasıyla Birlikte Gıda Fiyatları Arttı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sebze, et ve gıda fiyatlarına artış yapıldı.

16.06.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sebze, et ve gıda fiyatlarına artış yapıldı. Vatandaşlar yapılan artışlara tepki gösterdi.

Ramazan ayına az bir süre kala Silvan ilçesinde gıda ürünlerine yapılan zamlar tepkilere neden oldu. Silvan Pazarı'nda tavuk satan Ahmet Gösteriş adlı esnaf, işsizliğin yoğun olduğunu, bu nedenle alım gücünün düşük olduğunu söyledi. Alışveriş yapmaya gelen müşteri, almak istediği ürünü ya hiç alamıyor ya da yarısını alıp gidiyor. Özellikle Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tavuk fiyatları iyice arttı. Bu da halkın alım gücünü doğrudan etkiliyor. Fiyat artışını gören müşteriler bazen alacakları ürünü almaktan vazgeçiyor. Tüm tavuğun kilosu 4,5 liradan 5 liraya, kanat 6 liradan 6,5 liraya, göğüs 5,5 liradan 6 liraya but ise 4,5 liradan 5 liraya yükseldi" dedi.

Silvan'da vatandaşların maddi sıkıntılar çektiğini belirten manav Mahsun Altın, "Silvan'da halkın alım gücü çok düşük. Sadece meyve sebze ürünlerini satarak geçimimi sağlayamıyorum. Ben de bunların yanında diğer gıda ürünlerini satıyorum. Geçimimi çok zor bir şekilde sağlayabiliyorum. Halkın istediği şeyler var ama bunları almaktan kaçınıyor. Daha ucuz şeylere yöneliyorlar. Bu da bizim satışlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda fiyatları iyice arttı. Fiyatların daha çok yükselmesinden endişeleniyoruz. Yumurtanın koli fiyatı çok yükseldi. Fiyatı 6 liradan 9 liraya yükseldi. Patlıcanın kilosu 1,25'ten 1,5'e soğan 75 kuruştan 1 liraya karpuz 65 kuruştan 75 kuruşa domates 85 kuruştan 1 liraya yükseldi. Diğer gıda ürünlerinden 20 kilogramlık yağın tenekesi 75 liradan 80 liraya çay 16 liradan 17,50'ye 5 kiloluk nohutun fiyatı ise 17 liradan 18 liraya yükseldi. Böyle giderse vatandaş hiçbir şey satın alamayacak" diye konuştu.

Vatandaşlardan Mehmet Bakır da, "Bu yapılan zamlar Ramazan fırsatçılığıdır. Ramazan ayı, hayır ve yardımların yapıldığı bir ay, böyle zam yapılması ne kadar İslamiyet'le bağdaşıyor. Gıda denetim ekipleri, zabıta bu olaya el atmalı. Gıda denetim ekipleri Ramazan ayı boyunca fırsatçılara fırsat vermemeli, gıda üretimini yapan özellikle merdiven altı imalat yapan gıda üreticilerine fırsat vermemelidir" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da Ramazan Ayının Yaklaşmasıyla Birlikte Gıda Fiyatları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement