"Silvan'da Yaşanalar Hukuka Aykırıdır" - Son Dakika
Yerel

"Silvan'da Yaşanalar Hukuka Aykırıdır"

"Silvan\'da Yaşanalar Hukuka Aykırıdır"

Batmanda bir araya gelen Demokrasi Platformu Üyeleri, Silvan'da devam eden olayların hukuk dışı olduğunu belirttiler.

15.11.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi platformu: Silvan'da yaşananlar hukuka ve demokrasiye aykırıdır

Yılmaz Güney Sineması önünde bir araya gelen Demokrasi Platformu bileşenleri, Silvan'daki sokağa çıkma yasağını,yaşanan olayları ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Silvanda uğradığı saldırı iddiasıyla ilgili bir basın açıklaması yaparak kınadı.

Silvan'da yaşanan şiddet sarmalının kin ve öfkeyle birleşmesi sonucu tehlikeli boyutlara geldiğini ifade eden Eğitim-Sen Şube eş Başakanı Aziz Turay, İnsanlık onurunu zedeleyen hak ihlallerinin yaşandığını belirtti.

Bölgeye gittiklerini ve Silvan'da, çocuk,genç-yaşlı, kadın-erkeğe bakılmadan yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, " Silvan'da kamuyu koruma bahanesiyle kuşatma yapılıp devlet tarafından şiddet uygulanıyor.

Özelde Silvan'da ve bölgede süren sokağa çıkma yasağı hukuki değildir.Kin ve nefretle yapılan şiddet halkların ayrışmasına neden olmaktadır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Silvan'da Yaşanalar Hukuka Aykırıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BATMANLI MÜSLÜMAN KÜRT: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.KİM DEVLETİMİZİN YERİNDE OLSAYDI SİLVANI HARİTADAN SİLERDİ.SİLVAN HALKINADA ACIMIYORUM OHHH OLSUN.NEDEN BATMANDA OLMUYOR BU OLAYLAR.HAİNLERİ ARASINA ALMASINLAR.ŞİKAYET ETSİNLER.HAİNLERİ ARASINA ALIYORLAR.SONRA VAH BÖYLE OLDU VAH ŞÖYLE OLDU.ORDAKİ HALKIN BAŞINA NE GELİRSE MÜSTAHAKTIR VE AZDIR BİLE... 0 0 Yanıtla

Advertisement