Silvan'da Yola Döşenen Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Silvan'da Yola Döşenen Patlayıcı İmha Edildi

Silvan\'da Yola Döşenen Patlayıcı İmha Edildi

Silvan'da güvenlik güçleri, yola döşenen el yapımı patlayıcıyı imha etti.

22.01.2015 11:32  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Silvan Barajı'na giden karayoluna tuzaklanmış olarak bulunan ve imha edilen patlayıcının 50 kilo olduğu açıklandı.

Diyarbakır Valiliği, Silvan Barajı'na giden karayolunda dün arama tarama faaliyetinde bulunan jandarma ekipleri tarafından bulunan patlayıcı madde ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Silvan- Boyunlu yolu üzerinde 21 Ocak 2015 günü saat 12.30 sıralarında asfaltın kenarına 12 kilogramlık büyük mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Söz konusu patlayıcı düzeneği üzerine yapılan ayrıntılı inceleme sonucunda; asfalt kenarına yerleştirildiği, büyük mutfak tüpü ile yaklaşık 50 kilogram olduğu değerlendirilen el yapımı patlayıcı maddenin tuzaklanmış olduğu tespit edilmiştir. Düzenek, patlayıcı madde timleri tarafından, kontrollü bir şekilde imha edilmiştir. Patlatma sonucunda karayolunun tek şeridini kapatacak şekilde, 2 metre 20 santim eninde 1 metre 10 santim derinliğinde bir çukur oluşmuştur. Bölgede vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik faaliyetlere devam edilmektedir."

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan'da Yola Döşenen Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement