Silvan'da Yola Yerleştirilen Patlayıcının İnfilak Ettirilmesi - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Yola Yerleştirilen Patlayıcının İnfilak Ettirilmesi

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin, "Şehrin içinde, sivillerin yaşadığı bir mahallede bombalama hadisesini yapanların nasıl bir zihniyete sahip olduklarını başta Diyarbakır halkı olmak üzere tüm halkımızın vicdanına havale ediyorum" dedi.

30.08.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin, "Şehrin içinde, sivillerin yaşadığı bir mahallede bombalama hadisesini yapanların nasıl bir zihniyete sahip olduklarını başta Diyarbakır halkı olmak üzere tüm halkımızın vicdanına havale ediyorum" dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile valiliği ziyaret etti.

Vali Hüseyin Aksoy'dan Silvan'daki bombalı saldırıyla ilgili bilgi alan Yılmaz, olayda bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve bir kişinin yaralandığını söyledi.

Yılmaz, "Bu ve benzer hadiseler, terör örgütünün sivil vatandaşların hayatını hiçe saydığını gösteren birer örnektir. Bunlar maalesef terörün çirkin yüzünün sivil hayata dair hiçbir hassasiyet taşımadığını gösteren örnekler. Daha önce başka ilçelerimizde de sivil halkın içine silahlarıyla girip, orada birtakım eylemler gerçekleştirip, sivil halkın zarar görmesine zemin hazırlamaya çalıştılar" ifadesini kullandı.

"Terör örgütünün halkın yaşamıyla ilgili hiçbir hassasiyeti yok

"Biz onların bu tuzaklarına düşmeden, olanca hassasiyetimizle, bütün güvenlik güçlerimizle bir taraftan terörle mücadele ediyoruz, diğer taraftan da sivil vatandaşlarımıza en küçük zarar dahi gelmemesi için azami çaba ve gayret içindeyiz" diyen Yılmaz, asıl amacın vatandaşların emniyetinin sağlanması olduğunu vurguladı.

Yılmaz, "Gördüğümüz örneklerde de açıkça ortaya çıkıyor ki terör örgütünün sivil halkın yaşamıyla ilgili hiçbir hassasiyeti yok. Bu mayının patlatılması çok açık bir şekilde bu zihniyeti ortaya koyuyor. Şehrin içinde, sivillerin yaşadığı bir mahallede bombalama hadisesini yapanların nasıl bir zihniyete sahip olduklarını başta Diyarbakır halkı olmak üzere tüm halkımızın vicdanına havale ediyorum" diye konuştu.

Benzeri üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni eden Yılmaz, çocuğunu kaybeden aileye ve Silvan halkına başsağlığı diledi.

Yılmaz, tek insanın canının bile her şeyden kıymetli olduğuna dikkati çekerek, bazı zihniyetlerin insana bu kıymeti vermediğini gösterdiğini aktardı.

Türkiye'de bütün siyasi kanalların, demokratik siyasetin kapılarının ardına kadar açık olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Böyle bir ülkede terör saldırıları yapanlar, böyle bir ülkede şiddete başvuranların hi bir iyi niyet taşımadığı, halkın hiçbir şekilde faydasını gözetmediği çok açık ve net ortada. Özellikle de bu yörede yaşayan insanlara büyük zararlar veriyorlar. Buradaki insanımız ölüyor, yaralanıyor, varlıklarımız tahrip oluyor. Bu bölgenin huzurunu kaçırmış oluyorlar. Bu bölgenin kalkınmasına, gelişmesine engel olmuş oluyorlar. Bunu da halkımız görüyor."

"Kim suç işliyorsa cezasını er geç görecektir"

Yılmaz, vatandaşlara terörü dışlamaları çağrısında bulundu.

"Siyasi görüşü, partisi, mezhebi, inancı ne olursa olsun, herkesin terörün karşısında ilkesel bir şekilde durması ve terörü dışlaması lazım. Bunu yapmadığımız sürece bu ağır insani bedelleri ödemeye maalesef devam edeceğiz" ifadesini kullanan Yılmaz, bir daha bu acıların yaşanmamasını diledi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Silvan'daki saldırıya değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Elinizde bir silah varsa ve gidip sivil insanlar arasında birtakım hadiseler yapıyorsanız, yolları kazıp, bombalar yerleştiriyorsanız, her türlü şiddet ve terör aracını kullanıyorsanız, hukuku, insanların hukukunu çiğniyorsunuz. Bunlara dönük olarak adli makamlarla iş birliği içinde her türlü çaba sarf ediliyor. Belli gözaltılar, tutuklamalar var. Nihai kararı adalet mekanizması veriyor. Adalet mekanizması elindeki delillerle kararı veriyor.  Türkiye, bir hukuk devleti ve hiç kimsenin de suç işleme imtiyazı yok. Kim suç işliyorsa cezasını er geç görecektir."

"Silahların gömülmesi gerekir"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu da Silvan'daki menfur saldırıyı kınadı.

"Sokaklara, şehir merkezlerine patlayıcı koyup patlatarak, can kaybına sebep olarak, üstelik de "Barıştan yanayız, barış bir an önce barış olsun" diyerek, bu saldırıları yapanları şiddetle kınıyorum" diyen Arzu, şunları kaydetti:

"Çünkü kendileri, 'Silah artık bir çözüm aracı değil, silahların gömülmesi gerekir' derken, daha sonra bu silahların şehirde patlatılmasını kınıyorum. Hayatını kaybeden çocuğumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve Silvan halkına başsağlığı diliyorum."

Arzu, yeni kabinede Cevdet Yılmaz'ın Başbakan Yardımcısı, kendisinin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bölgeye verdiği değerden kaynaklandığını vurguladı.

Bundan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür eden Arzu, göreve layık olmaya çalışacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan'da Yola Yerleştirilen Patlayıcının İnfilak Ettirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement