Silvan'daki Sokağa Çıkma Yasağına Protesto - Son Dakika
Güncel

Silvan'daki Sokağa Çıkma Yasağına Protesto

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Pankart açıp slogan atanlar- HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın konuşması - Beyoğlu'nda sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Silvan'da yaşanan olayları protesto etmek için eylem yaptı Beyoğlu'nda çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Silvan'da yaşanan olayları protesto etmek için eylem yaptı.

14.11.2015 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Pankart açıp slogan atanlar- HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın konuşması - Beyoğlu'nda sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Silvan'da yaşanan olayları protesto etmek için eylem yaptı Beyoğlu'nda çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Silvan'da yaşanan olayları protesto etmek için eylem yaptı. Aralarında HDP İstanbul il örgütünün de yer aldığı çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi bir grup, Silvan'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.Eylemcilerden bazıları, katılımcıların üzerini tek tek aradıktan sonra eylem alanına girmelerine izin verdi.HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, burada yaptığı açıklamada, dünyada gündemin terör olması nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bizler yine acılarla bir araya gelip, acılarımızı konuşmak, tepkilerimizi göstermek zorunda kalıyoruz. Suruç'u unutmadan bizlere Cizre'yi, Varto'yu, Lice'yi yaşatanlar, Ankara'yı unutmadan Silvan'ı, Silopi'yi, Nusaybin'i yaşatanlar bugün geldiğimiz noktada Ortadoğu halkı olarak insanlık tarihi boyunca medeniyetler beşiği, tarihin, kültürün, insanlığın, erdemin beşiği sayılan bir coğrafyanın insanları olarak bugün hepimiz bir kırılma sürecindeyiz. Öylesine bir kara tarih içerisindeyiz ki öylesine bir kara tünel ve kara bir zihniyetle karşı karşıyayız ki Ortadoğu'dan çıkan bir zihniyet, Ortadoğu'da kendini gösteren ırkçı, faşist, dinci, gelenekçi, erkek egemen bir zihniyet değil sadece... Bugün yeryüzününün farklı coğrafyalarında, ülkelerinde masum insanlara kabus yaşatmaya devam ediyorlar."Grup adına açıklama yapan Ayşe Gökpınar ise Filistin halkının uğradığı zulme göstermelik de olsa tepki gösterenlerin, Kürtler söz konusu olduğunda sustuğunu savundu. Paris'te dün gerçekleşen terör saldırısının da protesto edildiği eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

Silvan\'daki Sokağa Çıkma Yasağına Protesto
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silvan'daki Sokağa Çıkma Yasağına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BATMANLI MÜSLÜMAN KÜRT: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.KİM DEVLETİMİZİN YERİNDE OLSAYDI SİLVANI HARİTADAN SİLERDİ.SİLVAN HALKINADA ACIMIYORUM OHHH OLSUN.NEDEN BATMANDA OLMUYOR BU OLAYLAR.HAİNLERİ ARASINA ALMASINLAR.ŞİKAYET ETSİNLER.HAİNLERİ ARASINA ALIYORLAR.SONRA VAH BÖYLE OLDU VAH ŞÖYLE OLDU.ORDAKİ HALKIN BAŞINA NE GELİRSE MÜSTAHAKTIR VE AZDIR BİLE... 0 0 Yanıtla

Advertisement