Silvan'daki Hava Operasyonu Kamerada! Teröristler Sürünerek Kaçıyor - Son Dakika
Güncel

Silvan'daki Hava Operasyonu Kamerada! Teröristler Sürünerek Kaçıyor

Silvan'da hendek kazıp yola barikat kuran ve Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermesini engelleyen PKK'lılara yönelik operasyon görüntülendi. PKK'lılar sürünerek ara sokaklara kaçıyor.

20.08.2015 12:50  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazıp yola barikat kuran ve Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermesini engelleyen PKK'lı teröristlere yönelik operasyon, helikopterden görüntülendi.

700 POLİSLE OPERASYON

AA'nın ulaştığı görüntülerde, Diyarbakır Valiliği'nce önceki gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da, hendek kazıp yola barikat kuran ve Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmetini engelleyen örgüt mensuplarına yönelik yaklaşık 700 asker ve polisin katılımıyla düzenlenen operasyona ilişkin anlar yer alıyor.

HAVA OPERASYONUNUN GÖRÜNTÜLERİ

İlçede önceki gün 01.00'de ilan edilen yasağın dün 07.00'de sona ermesine kadar etkili şekilde sürdürülen hava destekli operasyon sırasında helikopterden çekilen görüntülere göre, teröristler, gizlendikleri evlerin damından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmak için pusu kuruyor. Güvenlik güçleri, pusu kuran teröristlere müdahalede bulunuyor.

Görüntülerde, köşeye sıkışan teröristlerin kaçmaya çalıştığı yer alıyor.

SÜRÜNEREK KAÇTILAR

Ellerinde uzun namlulu silahlarla hendeklerin etrafında nöbet tuttuğu görülen yüzü maskeli ve siyah giysili örgüt mensupları, devriye gezen polisleri görünce, üst üste dizilen kum torbalarını mevzi gibi kullanarak gizlenmeye çalışıyor. Teröristler, barikatların arkasından sürünerek ara sokaklara kaçıyor.

ARAÇLARI YAKIYORLAR

Terör saldırılarının ilçedeki tahribatını da yansıtan görüntülerde, bazı binaların önündeki araçların teröristlerce yakılması ile Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde cadde ve sokaklara kazılan hendeklerin zırhlı iş makineleriyle kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, bazı sokaklara bırakılan patlayıcı düzeneklerin temizlenmesi ve sokak ortasına barikat olarak bırakılan araçların kaldırılması da yer alıyor.

ÇOCUKLU AİLELER KORKARAK KAÇIYOR

Ara sokaklarda gruplar halinde hareket ettikleri görülen teröristleri gören çocuklu ailelerin korkarak bölgeden hızla uzaklaşmaya çalışması, kameralara yansıyan görüntüler arasında.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇIYORLAR

Bazı sokakların köşe başında bekleyen teröristlerin güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunduğu, uzun namlulu silahlarla ateş ettiği görülüyor. Bu sırada yükselen duman da kameraya yansıyor.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İlçede güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda, 3 av tüfeği, el yapımı 9 bomba, 8 roketatar mühimmatı, 4 roketatar motoru, mutfak tüpü içine hazırlanmış bomba düzeneği ve çeşitli mühimmat ve malzeme ele geçirilmiş, 11 hendek kapatılıp 20 barikat kaldırılmış, 4 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Silvan\'daki Hava Operasyonu Kamerada! Teröristler Sürünerek Kaçıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silvan'daki Hava Operasyonu Kamerada! Teröristler Sürünerek Kaçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • ali: ln daha gerila şehre inmedi bunlar sadece ordaki gençler hele bi gerila gelsin ozman oyumusak kıcınızı gorecez..:)) 9 49 Yanıtla
  • farQini: Bir silvanlı olaraktebrik ediyorum polisi ve askeri.Ama rica ediyorum tutuklasınlar bu itleri. Şu anda devletin tutuklayacağını bilsem isimlerini tek tek söyleyip ihbar ederim.İnşallah huzurumuzu kaçıranları tutuklarsınız.Ellerimiz tetikte bekliyoruz.Bu şerefsizler için hapis yatacaz ona yanıyorum 51 2 Yanıtla
  • Şamil: PKK lılar ve sempatizanları hepiniz gebereceksiniz. İnlerinize gireceğiz. Zamanı gelince bizi bu hale getirenlerin inlerine gireceğiz...Korkmayın titreyin... 45 6 Yanıtla
  • işiniz gücünüz pusu hainlik kalleşlik: etekli sürüngenler. noldu yemeddi miii 35 2 Yanıtla
  • alohemora: bunları destekleyen kürtlere idam idam idam başka türlü çözülmez 36 1 Yanıtla
  • Musa: Olayların olduğu Tekel mahallesinde oturuyorum .yemin ediyorum devlet değil pkk li itler yaktı, yıktı evleri arabaları .bomba yüklü arabayı günlerce dolaştırdılar asker geldiğinde patlatmak için .bizi zorla evlerimizden çukarıp canlı kalkan yaptılar ..ailemede söyledim bu kalleşlere artık oy yok !! 31 1 Yanıtla
  • vatanını seven kürtler: yaşam alanlarımızın cehenneme dönmesinin tek sorumlusu HDP dir 26 5 Yanıtla
  • Yaw He : etkisiz hale getirildi dedikleri 20 yaşında genç vurularak 60 yaşında bir kadın ve 70 yaşında adam ikisi de kalp kirizi geçiroyor. utanmadan bari doğru dörüst haber yapn ve bunu fa yayinlayn. 6 25 Yanıtla
  • sürüngenler: Dünyada sürünmeye başladiniz.Cehennemde daha beter sürürsünüz inşallah. 29 2 Yanıtla
  • Az kaldi: Turkiye eski Turkiye degil ayaginizi denk alin. Askere bile gerek kalmiyacak yakinda. IHA lar silahlandirildiktan sonra boyle izlicegiz teroristin infaz edilisini. 24 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement