Silvikültür Dairesi Başkanı Kastamonu'ya Geldi - Son Dakika
Yerel

Silvikültür Dairesi Başkanı Kastamonu'ya Geldi

Silvikültür Dairesi Başkanı Kastamonu\'ya Geldi

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında meydana gelen fırtına sonucu oluşan devrik-kırık sahalarındaki üretimlerin büyük ölçüde tamamlanması sonrası Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek, inceleme yapmak üzere Kastamonu'ya geldi.

05.06.2013 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında meydana gelen fırtına sonucu oluşan devrik-kırık sahalarındaki üretimlerin büyük ölçüde tamamlanması sonrası Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek, inceleme yapmak üzere Kastamonu'ya geldi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü sahasında geçtiğimiz aylarda meydana gelen fırtına sonucu oluşan devrik-kırık sahalarındaki üretimlerin büyük ölçüde tamamlanması nedeniyle Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek, Kastamonu'ya davet edildi. Kastamonu'da silvikültürel müdahalelerin görüşülmesi maksadı ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne gelen Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek ve beraberindeki Orman Bakım Şube Müdürü Uğur Tüfekçioğlu, Gençleştirme Şube Müdürü Mehmet Ali Cebeci, mühendis Yılmaz Gün ile birlikte Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Bölge Müdürü Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu, Silvikültür Şube Müdürü Yusuf Baş dan oluşan heyet, Taşköprü, Hanönü ve Ayancık Orman İşletme Müdürlüklerinde incelemelerde bulundu. İncelemelere Taşköprü Orman İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi, Hanönü Orman İşletme Müdürü Zehra Çakır ve Ayancık Orman İşletme Müdürü Hakan Çakır ile birlikte ilgili orman işletme şefleri de katıldı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, devrik kırıkların oluşmasından sonra kısa zaman içerisinde olağanüstü bir gayret ile çevreye herhangi bir zarar vermeden üretimlerin çoğunlukla tamamlandığını bundan sonra tensile konu olabilecek sahaların hızlı bir şekilde ekim ve dikime hazır hale getirileceğini söyledi. Daire Başkanı Ali Şimşek ise, üretimlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin çok sevindirici olduğunu belirterek, tabii tensil veya suni tensile konu olabilecek sahaların bu şekilde daha sağlıklı değerlendirme fırsatı doğduğunu ifade etti.

Gezi kapsamındaki söz konusu işletmelerde ayrıca sıklık bakımı, gençlik bakımı sahalarında ve 2012 tesisi kayın tensil sahalarında ilk çimlenmelerle ilgili de incelemeler yapıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvikültür Dairesi Başkanı Kastamonu'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement