Simav'da Buz Sarkıtlarının Boyu 1 Metreyi Geçti - Son Dakika
Güncel

Simav'da Buz Sarkıtlarının Boyu 1 Metreyi Geçti

Simav\'da Buz Sarkıtlarının Boyu 1 Metreyi Geçti

Kütahya'nın Simav İlçe merkezi ve köylerindeki binaların çatılarında oluşan sarkıtlar neredeyse balkonların tabanına kadar ulaşıyor.

07.01.2015 15:37  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde geceleri sıfırın altında 8 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkilerken, binaların çatılarında oluşan 1 metrelik buz sarkıtları tehlike oluşturuyor.

Simav ilçe merkezi ve köylerindeki binaların çatılarında oluşan sarkıtlar neredeyse balkonların tabanına kadar ulaşıyor. İlçede hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 8 dereceye kadar düşmesiyle birlikte binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları parmaklık ve şelaleyi andıran görüntüler de oluşturuyor.

Simav'ın yıllardır böyle bir kış manzarası ile karşılaşmadığını belirten emekli Remzi Aksoy (66), "Kekliktepe Mahallesi'ndeki evimin çatısında oluşan dev buz sarkıtları neredeyse balkonun tabanına kadar ulaşıyor. Tehlike oluştursa da evime doğal güzellik de katıyor. Bu güzel manzara karşısında yoldan gelip geçenler bir daha dönüp bakıyor. Bazıları da buz sarkıtlarının fotoğrafını çekiyor. Daha fazla tehlike oluşturmasın diye 1 metreyi bulan dev buz sarkıtlarını kıracağım" dedi.

SİMAV'DA ÇOK SAYIDA KÖY YOLU KAPANDI

Simav'da yaklaşık bir haftadır etkili olan dondurucu soğuk ve tipi yüzünden ilçeye bağlı 67 köy yolundan yarısına yakını kapandı. Kar kalınlığı şehir merkezinde 50 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde 1 metreye yaklaştı.

Özel İdare ekipleri kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için oluşturduğu 4 ayrı ekiple yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, gündüz açılan yollar gece oluşan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yeniden kapanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'da Buz Sarkıtlarının Boyu 1 Metreyi Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement