Simav'da Depremin Yıktığı Caminin Yenisi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Simav'da Depremin Yıktığı Caminin Yenisi Yapıldı

Simav\'da Depremin Yıktığı Caminin Yenisi Yapıldı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, depremin ardından hasar gördüğü için yıkılan caminin yenisi yapıldı.

26.07.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, depremin ardından hasar gördüğü için yıkılan caminin yenisi yapıldı. İbadete açılan 750 kişi kapasiteli caminin 9 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olduğu, hayırseverlerin yardımıyla 1 milyon liraya tamamlandığı açıklandı.

Fatih Mahallesi'nde 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremin ardından hasar gördüğü için yıkılan Mevlana Camii'nin yerine yenisi yapıldı. Bir süre önce başlayan inşaatın tamamlanması üzerine cami, Kadir gecesi hizmete açıldı. Yeni yapılan caminin 1 milyon liraya mal olduğu ve 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğu belirtildi.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı 34 yaşındaki İbrahim Değmen, 240 metrekarelik bir alanı kaplayan 2 katlı camiyi hayırseverlerin katkılarıyla son teknolojik cihazlarla donattıklarını ifade etti. İbrahim Değmen, "Hem alt katta hem de üst katta 150 ekran televizyonumuz var. Vaaz ve hutbeyi vatandaşlara dev ekrandan izlettiriyoruz. Ayrıca Cuma günleri yaptığımız vaaz ve hutbelerimizi de, "simavmevlanacami.com"internet adresimizden yayınlıyoruz. Camimiz ayrıca 24 saat mobese kameralarla izleniyor. Bırakın Simav'ı Kütahya ve Uşak yöresinde bile bizimki gibi hem depreme dayanıklı hem de teknolojik başka cami yok" dedi. Katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür eden Değmen, "Simav'ın incisi camimizin toplumun büyük kesimi tarafından ilgi görmesi ve dolup taşması bize çalışma şevki verirken aynı zamanda da gururlandırıyor. Allah herkese her mahalleye böyle güzel camiler nasip etsin" diye konuştu. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'da Depremin Yıktığı Caminin Yenisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement