Simav'da Esnaflar Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Simav'da Esnaflar Denetlendi

Simav\'da Esnaflar Denetlendi

Simav ilçesinde, ramazan ayı dolayısıyla fırın, kasap ve pastane gibi gıda üretimi ve satışı yapılan yerler denetlendi.

07.07.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav ilçesinde, ramazan ayı dolayısıyla fırın, kasap ve pastane gibi gıda üretimi ve satışı yapılan yerler denetlendi.

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, ramazan ayı ile birlikte bazı gıda ürünlerinin tüketiminde artış yaşanmasını göz önünde bulundurarak denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, denetimlerin özellikle ekmek, pide fırını, kasap ve bayram öncesi tatlı hazırlığında olan pastaneler ile iftar yemeği veren lokanta gibi toplu tüketim yerleri üzerinde yoğunlaştığını bildirdi.

Amaçlarının ilçe halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Ceylan, "Bu konuda son derece titiz ve kararlıyız. Bilindiği gibi 5 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe giren, hijyen eğitim belgesi zorunluluğu var. Gıda maddesi üretim ve satışı yapan iş yerlerinde çalışan her kişi bu belgeye sahip olmalı. Yaptığımız denetimlerde bu konuda da uyarılarda bulunuyoruz. Esnafların söz konusu belgeye sahip olunmaması durumunda kişi başına 250 ile bin lira arasında para cezası ile karşı karşıya kalabileceklerini vurguluyoruz" dedi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'da Esnaflar Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement