Simav'da Mahalle Hayırları Başladı - Son Dakika
Yerel

Simav'da Mahalle Hayırları Başladı

Simav\'da Mahalle Hayırları Başladı

Kütahya’nın Simav ilçesinde sonbahar mevsimine kadar sürecek olan mahalle hayırlarının ilki bu yıl Hisarardı mahallesinde başladı.

18.04.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde sonbahar mevsimine kadar sürecek olan mahalle hayırlarının ilki bu yıl Hisarardı mahallesinde başladı.

Hisarardı Mahallesi Muhtarı Necati Ayvaz, ilçede gelenek haline gelen, eylül veya ekim aylarına kadar süren hayırlarının ilkini bu yıl vatandaşların ısrarı üzerine mahallesinden başlattığını bildirdi. Muhtar Ayvaz, "Simav'da mahalle hayırı yıllardır süren bir gelenek. Esnaflar hayırlı ve bol kazanç vatandaşlarda hatasız, kazasız, belasız bir yıl geçirmek temennisiyle bir araya gelip güçlerimizi birleştirerek hayır yemeği yaparak yoldan gelip geçenlere dağıtıyoruz. Biz de bu geleneğin bu yıl da tekrarlanması için muhtarlığımızın önderliğinde kendi aramızda topladığımız paralarla malzeme alarak mahallemizde kazanlar kurup helva yaptık. Cuma namazının ardından okunan ilahiler ve dualar eşliğinde yoldan gelip geçenlere helva ikramında bulunduk. Allah dualarımızı kabul etsin. Hayırımıza katılanlardan Allah razı olsun. Bizleri her türlü hata, kaza ve belalardan korusun. Esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlı günler temenni etsin. Yağmurunu ve rahmetini üzerimizden eksik etmesin" şeklinde konuştu.

Simav'da ayrıca mahalle hayırlarının yanı sıra belediye de her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında büyük hayır yemeği ve toplu sünnet töreni düzenliyor. Her yıl geleneksel olarak tekrarlanan hayır yemeğinden yaklaşık 20 bin kişi karnını doyururken muhtaç vatandaşların çocukları da sünnet ettiriliyor.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ise, bu yıl ki büyük hayır ve toplu sünnet töreninin 17 ve 18 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenleneceğini bildirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Mahalle Hayırları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement