Simav'da Tarım Arazileri Sular Altında - Son Dakika
Yerel

Simav'da Tarım Arazileri Sular Altında

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Güney beldesinde, yaklaşık 4 bin 500 çiftçinin yararlandığı 18 bin 500 dekarlık tarım arazilerinin büyük bölümü, karların erimesinin ardından halen daha suyun çekilmemesi nedeniyle kullanılamıyor.

10.06.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Güney beldesinde, yaklaşık 4 bin 500 çiftçinin yararlandığı 18 bin 500 dekarlık tarım arazilerinin büyük bölümü, karların erimesinin ardından halen daha suyun çekilmemesi nedeniyle kullanılamıyor.

Güney Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok belde ve köyün ortasında kalan tarım arazilerinin haziran ayı olmasına rağmen halen daha sularla kaplı olduğunu söyledi.

Güney beldesinde yaklaşık 800 çiftçi olduğunu ve bu yüzden durumun ciddi olduğunu belirten İlhan, şöyle konuştu:

"Bölge çiftçileri, sular çekilmediğinden arazilere girerek tarım yapamıyor, mahsul ekemiyor. Bu da açlık demek, geçim zorluğu demektir. Güney beldesinden açılan su kanalı, Simav göl arazisinin ortasından geçen ana kanala bağlı. Ama ana kanaldan su akışı, yeterince olmuyor. Bilindiği gibi Boğazköy'de DSİ'ye ait kanal kapakları var. Göl arazisinde uzun yıllara dayalı zemin çökmeleri olduğundan, kanal kapakları yüksekte kalmakta ve kanaldan akan su akışı tam olarak sağlanamamaktadır. Sorunun giderilmesi için kapaklar yeniden düzenlenmeli, daha aşağıya çekilmelidir."

İlhan, su altında kalan arazinin kurutulmuş göl arazisi olduğunu ve bu bölgeden kendi beldelerinin dışında da 4 bin 500 dolayındaki çiftçinin yararlandığını dile getirdi.

Burada yıllardır bu sorunun yaşandığını ifade eden İlhan, "Sonbaharda göl arazisini eken çiftçilerimizin ürünleri araziyi basan kar ve yağmur sularıyla çürüdüğü gibi, haziranda bile ekim yapamayan çiftçilerimiz düşünülmelidir. Bu yüzden kanal ve kanal kapakları konusunda DSİ tarafından mutlaka çalışma başlatılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'da Tarım Arazileri Sular Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement