Simav'da Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Simav'da Yılsonu Sergisi

Simav ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

31.05.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

HEM Müdürlük binasında düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan HEM Müdürü Halil Aktay, Halk Eğitimi Merkezlerinin eğitim veren önemli kurumlar arasında olduğunu söyledi.

Halkın en yüksek düzeyde eğitimine katılımını sağlamak, kurumda kurs ve diğer işlemler için müracaat edenleri geri çevirmemek ve eğitim öğretim adına her kesime hitap etmenin en önemli ilkeleri olduğunu belirten Aktay, şunları kaydetti:

"Kurumumuzda geçen yıl toplamda 146 kurs açarken, bu yıl kurs sayımız iki katına çıkarak 291 oldu. Bu kursların niteliklerine bakacak olursak, merkezimizce 87 mesleki ve teknik kurs, 194 sosyal, kültürel ve sportif kurs ve 10 tane de okuma yazma kurslarımızı gerçekleştirdik. Bu kurslara, 5 bin 58'i bayan, 3 bin 606'sı erkek olmak üzere toplam 8 bin 664 kursiyer katılmış ve bunlardan 5 bin 56'sı belge almıştır. Geçen yıl ise, toplam 5 bin 832 kişi kursa katılmış 3 bin 383 kişi belge almıştı. Genel Müdürlüğümüzün HEM'den faydalanan insan sayısındaki hedefi yüzde 8'dir. Biz, kurum olarak yüzde 12'i yakalayarak, hedefin üzerine çıkmayı başardık."

Törende, okuma yazma kurslarının en yaşlı ve en küçük ismiyle, en fazla kursa katılan kişilere çeşitli ödüller takdim edildi.

Daha sonra serginin açılışı İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim tarafından yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Simav'da Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement