Simav'daki Kereste Fabrikalarının Çatıları Yoğun Kara Dayanamadı - Son Dakika
Ekonomi

Simav'daki Kereste Fabrikalarının Çatıları Yoğun Kara Dayanamadı

Simav\'daki Kereste Fabrikalarının Çatıları Yoğun Kara Dayanamadı

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren irili ufaklı 25 kereste fabrikasının çatısı bir haftadır bölge genelinde etkili olan yoğun kar yağışına dayanamayıp çöktü.

06.01.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren irili ufaklı 25 kereste fabrikasının çatısı bir haftadır bölge genelinde etkili olan yoğun kar yağışına dayanamayıp çöktü.

Çatıların çökmesi sonucu üretimde kullanılan çeşitli makine ve techizatlarla mamül ürünlerde yaklaşık 2 milyon TL'lik hasar oluştu. Çatıları çöken işletmelerde işçiler enkaz kaldırma çalışmaları ile uğraşmak zorunda kaldığı için üretim yapamıyor.

Çatısı çöken işletmelerden Girginoğlu Kereste Fabrikasının İmalat Müdürü İsmail Madan (35), 200 bin TL'lik maddi zarara uğradıklarını bildirdi. İlçe genelinde irili ufaklı kereste fabrikasının yoğun kar yağışına dayanamayıp çatısının çökmesi sonucu yaklaşık 2 milyon TL'lik üretim ve makine hasarı oluştuğuna vurgu yapan Madan, "Şimdi 25 fabrikada üretim yapılmıyor. Enkaz kaldırma çalışması ile uğraşıyoruz. Üretim yapamayınca diğer sektörlere olan borçlarımızı ödemekte sıkıntı çekiyoruz. Enkaz kaldırma ve tesislerimizi eski haline getirebilmemiz için en azından üç aylık bir süreye ihtiyacımız olacak. Bu süreç de bankalara olan borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz. Devletin bize şefkat elini uzatmasını bekliyoruz" dedi.

31 Aralık günü başlayan kar yağışının bir haftadır ilçede etkisini sürdürdüğünü ve yağışın devam ettiğini dile getiren 32 işçinin çalıştığı Girginoğlu Kereste Fabrikasının İmalat Müdürü İsmail Madan ise, "Kar yağışı devam ediyor. İşletmelerimizin eski haline gelebilmesi için 3 ay olarak belirlediğimizin sürecin uzaması halinde Simav ekonomisi de ciddi oranda zarar görecektir. Yoğun kar yağışının Simav'daki kereste fabrikalarına zararı 2 milyon TL. İlçenin ekonomisini ayakta tutan seralara olan zararının ise yaklaşık 6-7 milyon TL dolayında olduğunu tahmin ediyoruz. Simav'ı ayakta tutan kereste ve seracılığın yoğun kardan dolayı uğradığı maddi zarar yaklaşık 10 milyon TL'yi buluyor. Devletin bize el uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Simav'daki Kereste Fabrikalarının Çatıları Yoğun Kara Dayanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement