Simav Helvası İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Simav Helvası İlgi Görüyor

Simav Helvası İlgi Görüyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde üretilen ’Simav helvası’ ilgili görüyor.

24.11.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde üretilen 'Simav helvası' ilgili görüyor.

Susamı taşla öğütülerek, el emeği ile üretilen tahin helvasına talep her geçen gün artıyor.

İşletme sahibi Necati Karaşerifoğlu, helvacılığın 5 kuşaktır aile mesleği olduğunu söyledi. Karaşerifoğlu, "Simav'ın meşhur tahin helvasını 5. kuşakta oğlum Melih Karaşerifoğlu ile birlikte, kendi imkanlarımızla tüm Türkiye'de ve yurt dışında damak lezzetini tatdırıyoruz. Tahin helvasının üretiminde geleneksel yöntemlerimizden hiç ayrılmadık. Susam oranımızın yüksek oluşu, meşhur Simav helvasına ayrıcalıklı bir lezzet katıyor. Helva üretimindeki en önemli farkımız susamın yıkanışı, sıkılması, kavrulması ve elenmesidir. Taşta susam ezilerek çıkarılan tahinden, katkısız doğal olarak helva üretiyoruz" dedi.

Simav'ın meşhur tahin helvasını ağız tadıyla tükettiklerini ifade eden Yıldız Kiraz, "Kış aylarının vazgeçilmezi olan tahin helvasını soframızdan eksik etmiyoruz. Eşim ve kızıma helva yetiştiremiyorum, günlük taze helva tüketimini herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

3 yıldır fiyatı değişmeyen Simav'ın bir asırlık meşhur tahin helvasının kilosu 14 liradan satılıyor. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav Helvası İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement