Simav'ın Su Uçtu Şelalesi, Göz Kamaştırıyor - Son Dakika
Güncel

Simav'ın Su Uçtu Şelalesi, Göz Kamaştırıyor

Simav\'ın Su Uçtu Şelalesi, Göz Kamaştırıyor

Kütahya'nın Simav İlçesi'ndeki 'Su Uçtu Şelalesi', eşsiz manzarasıyla görenleri hayran bırakıyor.

15.04.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav İlçesi'ndeki 'Su Uçtu Şelalesi', eşsiz manzarasıyla görenleri hayran bırakıyor.

Simav'a 4 kilometre mesafedeki Demirci beldesinin Çevrez Mevkisi'ndeki 1250 rakımlı, ilçeyle aynı adı taşıyan dağın eteklerindeki biriken kar sularının erimesiyle oluşan Su Uçtu Şelalesi, 52 metre yükseklikten dökülürken, çevresindekilere görsel bir şölen sunuyor. İzleyenleri mest eden şelale 4 kilometrelik bir güzergahı takip ettikten sonra Simav Çayı'na karışıyor.

Demirci Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Turan Sümer, kaplıcalarıyla ünlü Simav'ın değerlerinden olan Su Uçtu Şelalesi'nden yeterince yararlanamadıklarını söyledi. Su Uçtu Şelalesi'ne giden yolun yerel imkanlarla standart bir hale getirilmesinin zor olduğuna vurgulayan Başkan Sümer, bu hususta devletten ilgi ve destek beklediklerini kaydetti. Şelale'nin bulunduğu bölgede bir de bin yaşın üzerinde olduğu tahmin edilen Türkiye'nin en yaşlı kestane ağaçlarından birinin de bulunduğunu aktaran Başkan Sümer, "Hem şelale, hem bin yaşındaki kestane ağacımızdan şimdilik sadece görsel olarak yararlanabiliyoruz. Demirci beldesi, şelalesi ve bin yaşındaki kestanesi ile keşfedilmeyi bekleyen bir turizm cenneti" dedi.

Su Uçtu Şelalesi'nin saniyede 10 litreyi aşan berrak ve buz gibi suyundan ne içme ne de sulamada yararlanamadıklarını ifade eden Başkan Sümer, "Bu tertemiz kaynak suyu, çeşitli görsellikler sunarak 4 kilometrelik yolu kat ettikten sonra Simav Çayı'na karışarak heba olup gidiyor. Yazık oluyor. Yüreğimiz yanıyor" dedi.

Simav dışında fazla bilinmeyen şelalenin, keşfedilmeyi beklen saklı bir cennet olduğunu dile getiren Sümer, "Su Uçtu Şelalesi'nin görünümü Niagara Şelalesini andırıyor. Sunduğu görsel şölen ile izleyenleri büyülüyor. Ancak yakınına ulaşmak hiç de kolay değil. Yolunun yapılması ardından da turizme kazandırılması gerekiyor' dedi.

Emekli eğitimci Ali Kayacan (62), "Su Uçtu Şelalesi Simav- Sındırgı Karayolu'ndan çok rahat görülebiliyor. Ancak ilçe dışında fazla bilinmiyor. Turizme kazandırılması halinde Simav ilçe merkezinin yanı sıra Demirci beldesi de çok şeyler kazanır. Bu şelale başka bir yerde olsa turizm patlaması yaşanır. Simav olarak elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz" diye konuştu. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'ın Su Uçtu Şelalesi, Göz Kamaştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement