Simavlılar İngilizceye Merak Sardı - Son Dakika
Yerel

Simavlılar İngilizceye Merak Sardı

Simavlılar İngilizceye Merak Sardı

Kütahya’nın Simav ilçesinde vatandaşlar dünyada en yaygın diller arasında ilk sırada yer alan İngilizceye merak sardı.

22.04.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde vatandaşlar dünyada en yaygın diller arasında ilk sırada yer alan İngilizceye merak sardı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün son dönemde açmış olduğu kursa 7'den 70'e değişik meslek guruplarından 80 kişinin katılması akşamları saat 18.00 ile 21.00 saatleri arasında gerçekleşen kursu renklendirdi.

Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil Aktay son bir yılda açmış oldukları İngilizce kurslarına katılan yaklaşık 250 vatandaşın belge alarak yeni bir hayata atıldıklarını söyledi.

Kendisinin de son dönemde açılan 120 saatlik İngilizce kursuna katıldığına vurgu yapan Aktay, "Kursumuza 7'den 70'e değişik meslek guruplarından katılanlar var. Bu durum kursumuzu renklendirdi. Her akşam devam eden 3 saatlik kursumuzun nasıl geçtiğini anlayamıyoruz" dedi.

Ev hanımı 2 çocuk annesi kursiyer Kader Avcıoğlu (42), "İngilizce öğrenerek yeni bir hayata tutunmak istediği için kursa katıldığını söyledi. Bir hafta önce başladığı kursta kısa sürede çok şeyler öğrendiğine vurgu yapan Avcıoğlu, "Buradaki kurs ortamımız çok güzel. Her yaş gurubundan arkadaşımız var. Çok iyi anlaşıyoruz. Kurs öğretmenimiz Seyfettin Sümer'den de çok memnunuz" dedi.

Kursiyer Ayla Çağlartuna (73),"İlçede avukatlık yapıyorum. 2 çocuk annesiyim. Öğrenmenin yaşı yokmuş. Yurt dışına sıkça giden birisi olarak yabancılarla anlaşmakta zorluk çekiyorum. Kursa bunun için katıldım. Kısa sürede çok şeyler öğrendim. İyi ki gelmişim" diye konuştu.

Kursiyer emekli banka memuresi Ayşe Erdem (53), "3 çocuk annesiyim. Benim yabancı dilim Fransızca. Ancak çocuklarımın yabancı dili İngilizce. Onlara derslerinde yardımcı olabilmek için İngilizce kursuna katılmaya karar verdim. Başvurusunu geçen yıl yapmıştım. Kursa davet alınca sevinerek geldim. Kısa sürede çok şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Umarım belge almaya hak kazanırım" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni Seyfettin Sümer (40), "Kursumuza 80 kişi katılıyor. Her meslek gurubundan ve değişik yaşlarda kursiyerlerimizin olması kursumuzu renklendirdi. Kursiyerlerimizden çok memnunum. Hepsi de meraklı. Kısa sürede İngilizceyi kolayca öğrendiler. Bu gün de sınav günü. Başarılı olacaklarına inanıyorum. 120 saat sonunda kursumuz bitecek. Sınavda başarılı olanlara sertifika vereceğiz" dedi.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simavlılar İngilizceye Merak Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement