Şimdi de Silivri'de Ergenekon Kazısı - Son Dakika
Güncel

Şimdi de Silivri'de Ergenekon Kazısı

İsanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Ergenekon Davasında Örgüt Yöneticisi Olduğu İddiasıyla Tutuklu Yargılanan Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in Bir Akrabasına Ait Olduğu İleri Sürülen Silivri'nin Büyükçavuşlu Beldesi'ndeki Bir Çiftlik Evinin Bahçesinde Kazı Çalışması Başlattı.

01.05.2009 01:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Ergenekon davasında örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in bir akrabasına ait olduğu ileri sürülen Silivri’nin Büyükçavuşlu Beldesi’ndeki bir çiftlik evinin bahçesinde kazı çalışması başlattı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin mahkeme kararıyla önce aradıkları ardından bahçesinde kazı başlattıkları ev, Ergenekon tutuklularının tutulduğu Silivri Cezaevi’ne 20 kilometre uzakta. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, e-postayla gelen bir ihbar üzerine, 21 Nisan 2009 günü İSTEK Vakfı’na ait Beykoz Poyrazköy’deki arazide kazı çalışması başlatmış ve 8 gün süren kazılarda 15’i dolu toplam 22 lav silahı, 14 el bombası ve çeşitli malzemeler ele geçirmişti.

Fincancı müdahil

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanlığına, Ergenekon davasına müdahil olan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı getirildi. TİHV Başkanı Yavuz Önen, 20. Olağan Kurucular Kurulu toplantısında görevini, Fincancı’ya devretti. Financı, 2012’ye kadar bu görevde bulunacak. Fincancı, Ergenekon üyelerinin kendi hakkında kişisel verileri toplayıp, örgütün hedefi haline geldiği gerekçesiyle davada müdahil olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şimdi de Silivri'de Ergenekon Kazısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement