Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" Yardım Kampanyası

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” adlı yardım kampanyasıyla şehit ailelerinin, terör mağduru vatandaşların ve Bayırbucak Türkmenleri’nin yaralarının sarılacağını belirterek, “Milletimizin her ferdini bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” dedi.

04.02.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı yardım kampanyasıyla şehit ailelerinin, terör mağduru vatandaşların ve Bayırbucak Türkmenleri'nin yaralarının sarılacağını belirterek, "Milletimizin her ferdini bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri, Suriye ve Iraklı mülteciler ile Güneydoğu'da terörden mağdur olan vatandaşlar için başlatılacak olan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı yardım kampanyasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Görmez, "Daha önce hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem TDV milletimizin hayır elini pek çok kampanyalarla dünyanın muhtelif yerlerine ulaştırdı. Tsunami felaketinde Endonezyalı kardeşlerimizin yardımına ulaştık. Haiti depreminde hiçbir inanç farkı gözetmeksizin Haitili kardeşlerimizin yardımına ulaştık. Afrika'da açlık ve kıtlık ortaya çıktığı zaman yine aynı şekilde hep birlikte Afrika'daki insanlara yardımcı olduk. Gazze'ye bombalar yağdı mazlumlara yardımcı olmayı şiar edinen milletimiz Gazzelilerin yardımına koştu. Arakan'da kendi vatanlarında zor durumda kalan kardeşlerimiz bizden yardım istedi Arakanlı kardeşlerimizin yardımına ulaştık" diye konuştu.

"BUGÜN ŞEHİT AİLELERİNİN YARALARINI SARMA ZAMANIDIR"

Bugün "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" başlığı altında yeni bir kampanya başlattıklarını bildiren Görmez, şunları kaydetti:

"Bu kampanya başka dünyalara yönelik değil, bizzat kendi dünyamıza, kendi vatandaşlarımıza, kendi misafirlerimize yöneliktir. Bugün üç konuda üç önemli çağrıyı yapmak istiyorum. Birinci çağrım, son zamanlarda hepimizi üzüntüye gark eden şehitlerimizin aileleriyle ilgili olacaktır. Öncelikle milletimizin birliği beraberliği için, güvenliğimiz için, huzurumuz için canlarını veren aziz şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Ailelerine sabır metanet diliyorum. Bugün özellikle ve öncelikle şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır. Onlar bizler için evlatlarını feda ettiler. Gelin hep birlikte milletçe biz onlara evlat olalım. Ellerini öpelim. Halleriyle hemhal olalım. Bugün şehit ailelerinin yaralarını sarma zamanıdır. Hep birlikte şehitlerimizin emaneti yavrularına sahip çıkalım. Kederli eşlerinin daima yanlarında olalım. Anneleri babaları yüreklerindeki o acıyı dindirmek için hepi birlikte onlara evlat olalım. Bize düşen onların ardından bıraktığı emanetlere bu hayatı kolaylaştırmaktır. Hayata tutunma ve ayakta kalma gücü aşılamaktır. Bize düşen vazife şehit ailelerinin yaralarını sarma zamanıdır."

"GELİN TERÖRLE ÖRSELENEN RUHLARI TEDAVİ EDELİM"

İkinci çağrısının terörün mağdur ettiği vatandaşlara yönelik olduğunu söyleyen Görmez, "Son günlerde, son aylarda Cizre'de, Silopi'de, Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, İdil'de evleri tahrip edilen nice kardeşlerimiz oldu. Kendi evlerini, şehirlerini terk etmek zorunda kalan nice vatandaşımız oldu. Kepenklerini kapatmak zorunda kalan nice kardeşimiz oldu. İşlerini, iş yerlerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimiz oldu. Okulları, camileri yıkıldı, evleri yıkıldı. Terörün o çirkin yüzü evlerinin önlerine çukurlar kazarak oralara bombalar yerleştirerek bütün o bölgeleri yaşanmaz hale getirdiler. Burada yaşayan nice kardeşimiz kendi evlerini, yurtlarını terk ederek başka şehirlerde yer edinmeye başladılar. Çocuklarını okullara gönderemez oldular. Şimdi hep birlikte biz evsize ev, yuvasıza yuva olalım diyorum. Dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan milletimiz bugün terör mağduru olan vatandaşlarımızı elbette yalnız bırakmayacaktır. Gelin terörle örselenen ruhları tedavi edelim. O kazılan çukurları hep birlikte şefkatli ellerimizle kapatalım üzerine çiçekler dikelim. Evinden yurdundan toprağından koptuğu için garipleşen yüreklere biz milletçe dokunalım. Bu vatanın geleceği olan yavruların gözlerinin önündeki o yıkıntı sahnelerini hep birlikte silelim. Kulaklarındaki silah seslerini unutturalım. Şimdi terör mağduru kardeşlerimizin yaralarını sarma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE DE EVLERİMİZİ, YÜREKLERİMİZİ AÇMAK DURUMUNDAYIZ"

"Üçüncü çağrım, son günlerde yoğun olarak vatanımıza, yüreklerimize sığınan Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimizle ilgili olacaktır" diyen Görmez, "Son günlerde Türkmen Dağı'ndaki kardeşlerimiz, Bayırbucak Türkmenleri önce kendi yurtlarını savunmak için canhıraş bir şekilde mücadele ettiler. Terk etmemek için uğraştılar. Ancak son haftalara içeriden dahili harici bombalamaların ardından pek çoğu bugünlerde sınırlarımızdan ülkemize hicret etmeye başladılar. Bugün onların da yaralarını sarma zamanıdır. Daha önceki bütün kardeşlerimize evlerimizi, yüreklerimizi açtığımız gibi elbette Türkmen kardeşlerimize de evlerimizi, yüreklerimizi açmak durumundayız. Gelin onlara da savaşın yorgunluğunu unutturalım millet olarak. Kendilerini dost ellerde hissettirelim hep birlikte. Yitirdikleri güven ve huzur iklimine kavuşmalarını sağlayacak yardım ve desteğimizi onlardan da esirgemeyelim. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz bugün savaş mağduru olan Bayır- Bucak Türkmenlerini de yalnız bırakmayacaktır. Şimdi yaraları sarma zamanıdır" dedi.

"MİLLETİMİZİN HER FERDİNİ BU KAMPANYAYA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM"

Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet mutlaka bütün bu konularda üzerine düşeni yapacaktır. Ancak aziz milletimizin birbirinin yaralarını bizzat sarması yahut sarmaya yardımcı olması birliğimiz için, dirliğimiz için, kardeşliğimiz için, geleceğimiz için çok daha önemlidir. Buradan bütün iş adamlarımızı, sanayicimiz ve esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Şimdi şehit ailelerinin yaralarını sarma zamanıdır. Şimdi terör mağduru olan vatandaşlarımızın yaralarını sarma zamanıdır. Şimdi Bayırbucak Türkmenleri'nin yaralarını sarma zamanıdır. Yardımlar hem SMS yoluyla hem doğrudan banka hesaplarımıza havale yoluyla hem de bütün il ve ilçe müftülüklerimize ve Türkiye Diyanet Vakfı şubelerimizden yapılabilecektir. Doğrudan SMS ile yardım yapmak isteyenler 'YARASAR' yazıp 5601 gönderilebilir. Ayrıca cuma günü bütün camilerimizde bu maksatla yardım kampanyası düzenlenecektir. Bu haftaki hutbemizin de başlığı yine 'Şimdi Yaraları Zamanıdır' başlığını taşıyacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement