Şimdiki Hedef Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika
Yerel

Şimdiki Hedef Dünya Şampiyonluğu

Şimdiki Hedef Dünya Şampiyonluğu

Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel spor Salonu’nda yarı finalleri oynanan, Jiu Jitsu Türkiye Şampiyonası müsabakaları, 31 ilden 286 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

27.08.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel spor Salonu'nda yarı finalleri oynanan, Jiu Jitsu Türkiye Şampiyonası müsabakaları, 31 ilden 286 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonada elde ettikleri başarıyla adeta damgasını vuran Ayvalıklı ju jitsucular ilçeye döndü.

Jiu jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Türkiye Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı'nın da hazır bulunduğu karşılaşmalarda finale kalan sporcuların, Romanya Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği bildirilirken, şampiyona Ju jitsu, jiu jitsu ve Combat branşlarında gerçekleşti. Şampiyona'ya katılan Ayvalıklı sporcular ise Türkiye Şampiyonasında 8 Altın, 4 Gümüş ve 1 Bronz madalya ile döndü. Kayseri'ye 16 sporcu ile katılan Ayvalık Judo ve Ju Jitsu Kulübü, Türkiye şampiyonası elemelerinde yaptıkları karşılaşmalarda gösterdikleri başarılı performans sonucunda; Haluk Dereli, Gökçe Aynur Yücel, Serhat Tok, Furkan Oruç, Adem Can, Hünkarcan Özel, Ataberk Koşap, Açelya Beyza Akdoğan; altın madalya, Mert Ciddi, Sefa Çürük, Aysu Özzeybek ve Umut Altıntaş; Gümüş madalya kazanmayı başarırken, İlker Alakoç ise Bronz madalya elde etti.

ÇAMLIBEL İDDİALI

Ayvalık'a dönen sporcuların elde ettiği bu başarı ilçede büyük bir sevinçle karşılandı. Judo ve karatenin karışımından oluşan ju jitsu sporu Dünya World Games Olimpiyatları'nda oynandığı kaydeden Ayvalık Judo ve Ju jitsu Kulübü Başkanı Ali Çamlıbel, başarılarının tesadüf olmadığını belirtti. Geçtiğimiz yıl 7-8 Eylül'de gerçekleşen Türkiye Şampiyonasını da benzeri bir başarıyla aştıklarını sonrasında iki sporcuyla Dünya Şampiyonasına katıldıklarını hatırlatan Çamlıbel, amaçlarının bu kez Balkan Şampiyonasında kupaları toparlayıp, akabinde gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonasında da Türkiye'nin adını altın harflerle yazmak olduğunun altını çizerek, iddialı olduklarını kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şimdiki Hedef Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement