Simeone ve İspanyol Basını Arda Turan'ı Övdü - Son Dakika
Spor

Simeone ve İspanyol Basını Arda Turan'ı Övdü

Simeone ve İspanyol Basını Arda Turan\'ı Övdü

La Liga'nın 19. haftasında Granada'yı 2-0 yenen Atletico Madrid'de takımı yöneten isim olarak Arda Turan gösterildi.

19.01.2015 15:21  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Altetico Madrid'in Granada'yı 2-0 yendiği maçtaki performansıyla öne çıkan milli futbolcu Arda Turan'ı basın ve teknik direktörü Diego Simeone övdü.

Sezonun ilk yarısını Real Madrid ve Barcelona'nın ardından 41 puanla 3'üncü sırada tamamlayan Atletico Madrid'de dün Granada'ya karşı oynanan maçta öne çıkan isim Arda Turan oldu. İspanyol basınında, sahasında ve lig sonuncusu Granada'ya karşı oynamasına rağmen kötü bir futbol sergileyen Atletico Madrid'in 2-0 kazanarak 3 puanı almasındaki en etkili ismin Arda Turan olduğu yazıldı.

"Arda yönettiğinde" başlığı altında maç haberini veren El Pais gazetesi, "Türk futbolcu, kötü bir maçta Atletico'yu uyandırdı ve özellikle ikinci yarıda takımını yöneterek iyi bir zafer kazandırdı" ifadesini kullandı. Arda'nın "teknik özelliklerinin çok belirgin olduğunu ve top ayağına geçer geçmez bir anda takım oyunu yarattığını" yazan El Pais, "Atletico'yu ateşleyen ve sonuca götüren Arda oldu" değerlendirmesini yaptı.

Marca gazetesi de Turan için "Düzensizdi ama bir dahide olan ayrıntılara sahip. Çim sahada bir lüks" yorumunda bulundu.

Öte yandan maç sonunda Arda'nın futbolu ile ilgili görüşü sorulan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, şu ifadeleri kullandı:

"Arda takımda belirleyici olduğunu biliyor ve ona ihtiyacımız var. Doğuştan gelen bir yeteneği var ama bu geçen 3 yılda Arda, onu daha iyi bir futbolcu yapan savunma ve takım arkadaşlarıyla dayanışma içinde çalışma becerilerini kazandı. Ben onun kanatlarda daha etkili olduğuna inanıyorum. Saha içinde belirli bir alanda oynarsa daha iyi, çünkü tamamen oraya konsantre oluyor ve takım arkadaşları onu iyi okuyor." - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Simeone ve İspanyol Basını Arda Turan'ı Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement