Simitçi, Cezaya Rağmen Bağırmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Simitçi, Cezaya Rağmen Bağırmaya Devam Ediyor

Simitçi, Cezaya Rağmen Bağırmaya Devam Ediyor

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde 40 yaşındaki Erkan Ayhan, 6 yıl önce bağırarak simit sattığı için kendisini uyaran kişiyi tehdit ettiği iddiasıyla 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

23.03.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde 40 yaşındaki Erkan Ayhan, 6 yıl önce bağırarak simit sattığı için kendisini uyaran kişiyi tehdit ettiği iddiasıyla 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ceza taksitlerini ödeyemeyince 2 gün kaldığı cezaevinden esnafın parayı ödemesiyle çıkan Ayhan, bağırarak simit satmaya devam ettiğini belirterek, "Hayatıma bağırarak devam etmek zorundayım. Ekmek parası için bağıracağım" dedi.

6 yıl önce Kandıra'nın sokaklarında "simitçi, taze simitler, gevrek simitler" diye bağırarak simit satan Erkan Ayhan'ı, Fener Caddesi Özgür Sokak'ta bir sitede oturan emlakçılık yapan N.Y. ile eşi N.Y. sesten rahatsız olduklarını belirterek, bağırmaması konusunda uyardı. Simitçi ile çift arasında tartışma çıktı. Necdet ve eşi Nevin Yılmaz tehdit edildikleri gerekçesiyle Erkan Ayhan hakkında şikayetçi olunca, Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme, Erkan Ayhan'ı 6 ay hapis cezasına çarptırırken, bu cezayı 3 bin liraya paraya çevirdi. 24 takside bölünen 3 bin TL'lik cezanın 5 aylık taksidini ödeyebilen Erkan Ayhan, geri kalan kısmını ödeyemeyince, cezaevine konuldu. 2 gün cezaevinde kalan Erkan Ayhan, kendisini tanıyan esnafın aralarında topladığı parayla cezanın kalan kısmını ödemesi sonucu cezaevinden çıktı. Erkan Ayhan daha sonra cezasını ödeyen esnafa borcunu ödedi.

Simit satmak için Derince'ye gelen Erkan Ayhan, ilçenin sokaklarında "simitçi, taze simitler, gevrekler" diye bağırarak simit satmaya devam ediyor. Bekar olan Erkan Ayhan, yaz aylarına kadar Derince'de simit satacağını, daha sonra yaz sezonunda turistlerin akın ettiği Kandıra'da simit satacağını söyledi. Geçimini sağlayabilmek için bağırmak zorunda olduğunu belirten Erkan Ayhan, Derince'de bağırarak simit satmasından rahatsız olunmadığını söyledi.

Tepsisi ile gezerek simit satan Erkan Ayhan, "Kandıra'da simit satarken yüksek sesle bağırdığım için bir kişi tarafından şikayet edildim. Tehdit ettiğimi iddia ederek davacı oldu. 3 bin lira cezaya çarptırıldım. Cezayı ödeyemeyince 2 gün cezaevinde yattım" diye konuştu.

Erkan Ayhan simit satabilmek için bağırmak zorunda olduğunu söyleyerek, "Kandıra'da kışın işler az olduğundan dolayı Derince'ye geldim. Burada simit satıyorum. Burada da bağırıyorum, ama kimse rahatsız olmuyor. Mayıs veya Haziran ayına kadar buradayım sonra Kandıra'ya döneceğim. Hayatıma bağırarak devam etmek zorundayım. Ekmek parası için bağıracağım" dedi.

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simitçi, Cezaya Rağmen Bağırmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement