Şimşek: Piyasalar Yatırımların Hızlanmasını Fiyatlayabilir - Son Dakika
Ekonomi

Şimşek: Piyasalar Yatırımların Hızlanmasını Fiyatlayabilir

Başbakan Yardımcısı Şimşek, NTV canlı yayınında dolarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Piyasalar şimdi yatırımların hızlanmasını fiyatlayabilir" dedi.

17.02.2017 14:47  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Şimşek NTV'de açıklamalarda bulundu. Şimşek dolarla ilgili "Piyasalar şimdi öngörülebilirliğin artmasını, yatırımların hızlanmasını fiyatlayabilir" ifadesini kullandı.

"REFERANDUM BELİRSİZLİĞİNDEN SONRA YATIRIMLAR ARTACAK"

Dolardaki seyri yorumlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: " Merkez Bankası'nın faiz artışı kurda etkili oldu. Küresel yatırımcılar ocak ayında Türkiye'ye net bazda para koydu. Bu iki faktör etkiledi. Türkiye tekrar yüksek büyüme patikasına oturacaksa referandum belirsizliğinden sonra yatırımların güçlü artacağı, ihracatın güçleneceği resme bakınca daha dengeli bir büyümeden bahsediyorsunuz. Türkiye fon akışı olur, Fed faiz artırsa da olur. Önemli olan referandumu güçlü bir şekilde aradan çıkarmamız ve tekrar hızlı bir şekilde reformlar yapmak. Piyasalar şimdi öngörülebilirliğin artmasını, yatırımların hızlanmasını fiyatlayabilir."

"DÖVİZDE İLAVE AÇIK POZİSYONA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Reel sektörde çok ciddi bir döviz açığı pozisyonu olduğunu kaydeden Şimşek, "Bundan sonra bazı koşullar çerçevesinde buna ilave yeni açık pozisyonuna izin vermeyeceğiz. Ciddi bir döviz borcunuz varsa, açık pozisyona bakacağız izin vermeyeceğiz. Ancak şirketin ciddi döviz geliri varsa sorun olmayacak" diye konuştu.

Şimşek: Piyasalar Yatırımların Hızlanmasını Fiyatlayabilir

Son Dakika Ekonomi Şimşek: Piyasalar Yatırımların Hızlanmasını Fiyatlayabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement