Şimşek, Piyasaya Mesaj Verdi: Merkezin Eli Kolu Bağlı Değil, Gerekli Tedbirleri Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Şimşek, Piyasaya Mesaj Verdi: Merkezin Eli Kolu Bağlı Değil, Gerekli Tedbirleri Alıyor

Başbakan Yardımcısı Şimşek, twitter hesabı üzerinden piyasalara mesaj verdi. Şimşek, "MB'nin eli kolu bağlı değildir. Geçmişte olduğu gibi gereken tedbirleri alıyor, alacak. Fiyat istikrarı temel önceliklerimizdendir" dedi.

12.01.2017 17:16  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk lirasının bugün dolar karşısında yeni rekor düşük seviyeler görmesinin ardından Merkez Bankası'nın (TCMB) ellerinin bağlı olmadığını, harekete geçmesi gerektiğini ve geçeceğini söyledi.

Şimşek Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Liradaki gidişat bardağın yarısı boş gidişatı. TCMB bazen gecikmeyle olsa bile geçmişte harekete geçti. Tekrar harekete geçmeli ve geçecektir" dedi.


Türk lirası geçtiğimiz hafta boyunca dolar karşısında yeni rekor düşük seviyeler görürken, TCMB'nin haftalık düzenli repo ihalesini likiditeyi sıkılaştırmak adına açmaması üzerine bugün yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı.

DOLARDA SERT HAREKETLER YAŞANDI

Dolarda bugün önemli bir hareketlilik yaşandı. Dolar/TL saat 09:57'de 3.9286 seviyesindeydi. Daha sonra gevşemeye başlayan dolar 3.80'in de altına geriledi. Saat 14.10'da 3.7698 ile bugün en düşük seviyesini gören dolar şu sıralarda 3.79 seviyelerinde işlem görüyor.

Şimşek, Piyasaya Mesaj Verdi: Merkezin Eli Kolu Bağlı Değil, Gerekli Tedbirleri Alıyor

Son Dakika Ekonomi Şimşek, Piyasaya Mesaj Verdi: Merkezin Eli Kolu Bağlı Değil, Gerekli Tedbirleri Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement