Şimşek ve Çelik'den Büyükşehir'in Tarımsal Projelerine Övgü - Son Dakika
Güncel

Şimşek ve Çelik'den Büyükşehir'in Tarımsal Projelerine Övgü

Şimşek ve Çelik\'den Büyükşehir\'in Tarımsal Projelerine Övgü

Açılış öncesi tarım ve teknolojileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dünya nüfusunun 10 milyara yaklaştığını ve bu açıdan insanların gıda ve tarım alanlarına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

05.02.2016 09:04  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜYÜKŞEHİR; TARIM FUARINDA GASTRONOMİ VE TARIMSAL ÜRÜNLERİ İLE YER ALDI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açılışını gerçekleştirdikleri '7. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin standından övgüyle bahsettiler.

Ülkemizde tarım verimliliğinin çok düşük olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye'de tarımda çalışan nüfusun 4'de 1 oranında olduğunu söyledi. Tarım sektörünü güçlü bir şekilde desteklediklerini ifade eden Mehmet Şimşek, gübre ve yemde KDV'yi sıfırladıklarını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, tarımın dünya ve Türkiye açısından hiçte iyi olmadığına vurgu yaptı.Türkiye'de 24 milyon hektar tarım alanının bulunduğunu, bunun 19 milyon hektarının kullanıldığını belirten Çelik, "Yer altı zenginliklerimiz yok, petrolümüz ve doğalgazımız yok ama eli nasırlı çiftçilerimiz var. Böylece güzel işler yapmalıyız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Gaziantep'te fuarcılığın çadırlarda başladığını, ancak şimdi kurumsal bir kimliğe geldiğini vurgulayarak, "Hepimiz Fırat'ın çocuklarıyız. Geçmişimiz geleceğimiz toprakta, bunun için tarımı ve toprağı önemsiyoruz. Bu açıdan görev geldikten hemen sonra bünyemizde Tarımsal Daire Başkanlığı kurduk. Tarım; bizim için yol, su ve kaldırım kadar önemli. Nasıl ki onları yapıyorsak tarımsal hizmetlerimizi de yapıyoruz" diye konuştu.

Tarım ve çiftçileri önemsediklerini vurgulayan Şahin, çiftçilere yönelik küçükbaş hayvan desteği, biber ve domates tohumu, buğday tohumu, bal ormanı, gübre desteği ile fıstık aşılama desteği verdiklerini kaydetti.

Daha sonra resmi açılışı yapılan fuarda yer alan firmaları tek tek gezen heyet, birçok ürünleri tatma imkanı buldu. Büyükşehir Belediyesinin Gastronomi ve Tarımsal ürünler standını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, Başkan Şahin tarımsal projeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şimşek ve Çelik'den Büyükşehir'in Tarımsal Projelerine Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement