Sina'da Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Sina'da Şiddet Olayları

Ensar Beyt el Makdis örgütü, İsrail adına casusluk yaptığı iddiasıyla 3 kişiyi başını keserek öldürdü.

06.10.2014 04:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki "Ensar Beyt el-Makdis" örgütü, İsrail dış istihbarat teşkilatı İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstitüsü (MOSSAD) ile işbirliği yaptığını öne sürdüğü 3 kişiyi infaz ettiğini açıkladı.

Örgütün, sosyal paylaşım sitesi Twetter'daki hesabında yayınladığı videoda, başı kesilerek infaz edilmiş 3 kişinin cesetleri görülüyor.

Görüntüdeki yüzü maskeli bir kişi, "İşte bu, bütün hain ve dinden çıkmışların karşılığıdır" ifadesinin ardından söz konusu kişilerin infazını gerçekleştiriyor. İnfaz sırasında görüntü buğulanıyor.

Kendisini "Ebu Usame el-Mısri" olarak adlandıran kişi de Mısır ve özellikle de Sina'ya yönelik "ihanet silsilesinin ve büyük komploların" devam ettiğini belirterek, "Yahudilere casusluk yapanları yakalamaya devam edeceğiz. Ancak tövbe kapısı kapanmış değil, bu kişilerin,  teslim olmaları için fırsat tanıyacağız" ifadesini kullanıyor.

Başı kesilerek öldürüldüğü belirtilen ve videoda yaptıkları konuşmalarda isimlerini Selman Selim Ali (25), Cihad Selim Ali Ebu en-Numus (23) ve Ayiş el-Veyfi olarak açıklayan 3 kişinin ise MOSSAD için casusluk yaptıklar açıklamaları yer alıyor.

Görüntüdeki dördüncü kişi ise Mısır Ordusu için çalıştığını ve bu nedenle örgütün, evini boşalttıktan sonra patlayıcılarla havaya uçurduğunu anlatıyor.

3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle yönetimin el değiştirdiği Mısır'da ordu, Sina'nın kuzeyinde "suç örgütleri" olarak nitelendirdiği gruplara yönelik operasyonlar düzenliyor.

Ensar Beyt el-Makdis örgütü, son aylarda özellikle güvenlik güçlerini hedef alan birçok saldırının sorumluluğunu üstlendi. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sina'da Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement