Son dakika Gemerek haberleri, Gemerek son dakika, son dakika Gemerek

Son Dakika Gemerek Haberleri

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Sivas mitinginde konuştu: (3)
    05 Mar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Sivas mitinginde konuştu: (3)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmete alınan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ile iki şehir arasındaki seyahat süresini yaklaşık 2 saate indirdiklerini belirterek, "Daha düne kadar bu yatırımı gereksiz bulanların da hızlı treni kullandığını görüyor,...

  • Emekli Ahmet Uludağ, taşları sanat eserine dönüştürüyor
    01 Mar Emekli Ahmet Uludağ, taşları sanat eserine dönüştürüyor

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Ahmet Uludağ, bölgeden topladığı taşları işleyerek adeta sanat eserine dönüştürüyor. Uludağ, taşlardan kaplumbağa, koyun, eşek gibi figürler yaparak evinin bahçesini açık hava müzesine dönüştürmeyi planlıyor.

  • AK Parti, Sivas'ta belediye başkan adaylarını tanıttı
    10 Şub AK Parti, Sivas'ta belediye başkan adaylarını tanıttı

    AK Parti'nin, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Sivas merkez ile ilçelerindeki belediye başkan adayları tanıtıldı. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlattı. Sırakaya, AK Parti'nin bir duruşun ve dünyanın vicdanı olan bir siyasi hareketin adı olduğunu belirtti.

  • Adana'dan gelen 'davetsiz misafir' yetkililere teslim edildi
    09 Oca Adana'dan gelen 'davetsiz misafir' yetkililere teslim edildi

    Sivas'ta Şükrü Pekyürek isimli vatandaşın donmak üzereyken bulduğu davetsiz misafir dikenli keler, Adana'ya gönderilmek üzere Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Gemerek ilçesinde bulunan Şükrü Pekyürek, sürüngenin doğal alanına götürülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Jandarma ekipleri harekete geçerek dikenli keleri teslim aldı.

  • Sivas'ta Donmak Üzereyken Bulunan Dikenli Keler Adana'ya Gönderildi
    09 Oca Sivas'ta Donmak Üzereyken Bulunan Dikenli Keler Adana'ya Gönderildi

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde Şükrü Pekyürek tarafından bulunan dikenli keler, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ekiplerine teslim edilerek Adana'ya gönderildi. Pekyürek, canlının doğal alanına götürülmesi için jandarma ekiplerine çağrıda bulunmuş ve hayvan yetkililere teslim edilmiştir.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde kamyonet kazası: 1 ölü
    28 Ara Sivas'ın Gemerek ilçesinde kamyonet kazası: 1 ölü

    Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Akçaşar köyü yakınlarında meydana gelen kazada, kamyonet sürücüsü Muhammet Erdoğan hayatını kaybetti. Kazada kamyonet kullanılamaz hale geldi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Soruşturma başlatıldı.

  • Sivas'ta kamyonet ağaca çarptı: 1 ölü
    28 Ara Sivas'ta kamyonet ağaca çarptı: 1 ölü

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kamyonet ağaca çarptı. Kazada kamyonet sürücüsü Muhammet Erdoğan hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde kamyonetin ağaca çarpması sonucu sürücü hayatını kaybetti
    28 Ara Sivas'ın Gemerek ilçesinde kamyonetin ağaca çarpması sonucu sürücü hayatını kaybetti

    Gemerek ilçesine bağlı Akçaşar köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, M.E. (26) yönetimindeki kamyonet yol kenarındaki ağaca çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede sürücünün hayatını kaybettiği tespit edildi ve cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

  • Gemerek Şehit Binbaşı Mehmet Aras Anadolu Lisesi Öğrencileri NEVÜ'de
    17 Ara Gemerek Şehit Binbaşı Mehmet Aras Anadolu Lisesi Öğrencileri NEVÜ'de

    Sivas Gemerek Şehit Binbaşı Mehmet Aras Anadolu Lisesi öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'yü ziyaret etti.

  • Sivas'ta çatıdan düşen hasta ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi
    06 Ara Sivas'ta çatıdan düşen hasta ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir evin çatısından düşen hasta, ambulans helikopter ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Yaralı adamın durumu ağır olduğu belirtiliyor.

  • Gemerek'te sis etkili oldu, görüş mesafesi 10 metreye düştü
    01 Ara Gemerek'te sis etkili oldu, görüş mesafesi 10 metreye düştü

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte sis etkili oldu ve araçlar yavaş ilerledi. Sis, güneşin çıkmasıyla birlikte etkisini kaybetti.

  • Akfen Yenilenebilir Enerji, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Standardı belgesini yeniledi
    29 Kas Akfen Yenilenebilir Enerji, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Standardı belgesini yeniledi

    Akfen Yenilenebilir Enerji, sosyal sorumluluk konusunda rehberlik sağlaması amacıyla geliştirilmiş bir norm olan ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Standardı belgesini yenilemeye hak kazandı. Şirket, enerji üretim tesislerinin bulunduğu bölgelerde ulusal projeler geliştirerek 6 bin 800 kadına eğitim verdi.

  • Okul ihtiyaçlarını işçi gibi çalışıp kendileri üretti
    24 Kas Okul ihtiyaçlarını işçi gibi çalışıp kendileri üretti

    Okul ihtiyaçlarını işçi gibi çalışıp kendileri üretti Sivas'ın Gemerek ilçesinde Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okullarının ve çevre okulların çeşitli ihtiyaçlarını satın almak yerine okul bünyesindeki atölyelerde imal ediyorlar Sivas'ın...

  • Fatih Erbakan Partisinin 49 Belediye Başkan Adayını Açıkladı... Erbakan: 'Türk Siyasetine Damgamızı Mart Ayında Vuracağız'
    24 Kas Fatih Erbakan Partisinin 49 Belediye Başkan Adayını Açıkladı... Erbakan: "Türk Siyasetine Damgamızı Mart Ayında Vuracağız"

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçimler için 49 belediye başkan adayını açıkladı. Erbakan, “14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimiz anketlerin gösterdiği oy oranının üç misli oy aldı. Yüzde 1’e yakın bir oy bize lütfediyorlardı tırnak içerisinde. Biz yüzde 2,86 aldık. Yani yüzde 3’e yakın bir oy aldık. Şimdi anketler Yeniden Refah Partisi'ni ne gösteriyor? Yüzde 6 ila 7 arasında gösteriyor. Bu ne demek? Yine üçle çarptığınız zaman Yeniden Refah Partisi mart ayında yüzde 20 oy alacak demektir. 14 Mayıs'ta üç katını aldık. Şimdi de inşallah yine anketlerin üç katını alacağız. Türk siyasetine damgamızı mart ayında vuracağız” dedi.

  • Yeniden Refah Partisi belediye başkan adaylarını açıkladı
    24 Kas Yeniden Refah Partisi belediye başkan adaylarını açıkladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 'Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 49 adayı açıkladı.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde kamyonun çarptığı kadın hayatını kaybetti
    11 Kas Sivas'ın Gemerek ilçesinde kamyonun çarptığı kadın hayatını kaybetti

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir kamyonun çarpması sonucu 78 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Kazada yaralanan kadın hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı.

  • Sivas'ta kamyonun çarptığı yaşlı kadının son anları güvenlik kamerasında
    11 Kas Sivas'ta kamyonun çarptığı yaşlı kadının son anları güvenlik kamerasında

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşanan kazada, kamyonun çarptığı 78 yaşındaki Ayşe Cengiz'in son anları güvenlik kamerasına yansıdı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cengiz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Gemerek'te Çiftçiler Şeker Pancarı Hasadına Başladı
    01 Kas Gemerek'te Çiftçiler Şeker Pancarı Hasadına Başladı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde tarlaya giren çiftçiler, şeker pancarı hasadına başladı. Traktör arkasına bağlanan pancar sökme makinasıyla başlatılan söküm işlemi, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Nisan ayında ekilen şeker pancarı, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki şeker fabrikalarına gönderiliyor. Çiftçi Kemal Pekyürek, yağışların verimi artırdığını belirtti.

  • Sivas'ta arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada 1 kişi öldü
    01 Kas Sivas'ta arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada 1 kişi öldü

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, H.K. isimli şahıs av tüfeğiyle N.T. isimli kişiyi vurarak öldürdü. Olayın ardından şüpheli jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

  • Sivas Ticaret Borsası Başkanı, süt sektörü temsilcileriyle bir araya geldi
    28 Eki Sivas Ticaret Borsası Başkanı, süt sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

    Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Şarkışla ilçesinde süt sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı Şemis Kalem, SİVTAŞ Genel Müdürü Aşkın Atasever, Tarım Kredi Süt Tedarik Müdürü Ceyhun Coşar, Borsa Yönetim Kurulu üyeleri ve süt üreticisi firmaların temsilcileri katıldı. Karakaya, üreticiler ve firmalarla eşit mesafede çalıştıklarını belirtirken, Coşkun da toplantının gerçekleşmesine vesile olan Karakaya'ya teşekkür etti.

  • İlköğretim öğrencileri 100. Yıl koreografileriyle dikkat çekti
    27 Eki İlköğretim öğrencileri 100. Yıl koreografileriyle dikkat çekti

    Sivas'ta ilkokul öğrencileri Cumhuriyetin 100 yıl dönümünü okul bahçelerinde gerçekleştirdikleri koreografi gösteriyle kutladı.

  • Gemerek'te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı
    19 Eki Gemerek'te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu sürücü yaralandı.

  • Sivas'ta Eşine 110 Metrekarelik Türbe Yaptıran Adam
    17 Eki Sivas'ta Eşine 110 Metrekarelik Türbe Yaptıran Adam

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir adamın, eşi için 110 metrekare alana yaptırdığı mezar türbeyi andırıyor. Eşini kaybettikten sonra yaklaşık 20 bin euro harcayan adam, görenleri hayrete düşürüyor.

  • Sivas'ın Şarkışla ve Gemerek ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 4 kişi yaralandı
    16 Eki Sivas'ın Şarkışla ve Gemerek ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 4 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ve Gemerek ilçelerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kazalarda yaralananlar hastanelere kaldırıldı.

  • Sivaslı doğasever bozkırı yeşertmek için ter döküyor
    11 Eki Sivaslı doğasever bozkırı yeşertmek için ter döküyor

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan doğasever, bozkırı yeşertmek için fidan dikip onlara gözü gibi bakıyor

  • Sivas'ta Römorkta Yüklü Saman Balyaları Alev Alev Yandı
    07 Eki Sivas'ta Römorkta Yüklü Saman Balyaları Alev Alev Yandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde, Bahçeli Mahallesi Tuğsan Caddesi üzerinde bulunan bir römorka yüklenmiş saman balyaları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Yangın kısa sürede büyüdü ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olayda 200 saman balyası yanarken römorkta da maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 200 bin lira maddi zarar olduğu belirlendi.

  • Sivas İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları Son Buldu
    06 Eki Sivas İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları Son Buldu

    Sivas'ta merkez ve ilçelerin sorunlarının görüşüldüğü İl Genel Meclisi'nde Ekim ayı toplantıları sona erdi. Toplantılarda çeşitli konular görüşülerek karara bağlandı ve Kasım ayında 2024 yılının bütçe görüşmeleri yapılacak.

  • Sivas'ta İzinsiz Şahin Avlayanlara İşlem Yapıldı
    29 Eyl Sivas'ta İzinsiz Şahin Avlayanlara İşlem Yapıldı

    Sivas'ta yapılan koruma ve kontrol çalışması sırasında izinsiz ve usullere aykırı şekilde şahin avlayan 2 kişi tespit edildi. İki kişi hakkında yasal işlem yapılırken, kullandıkları otomobile el konuldu. Ayrıca avda kullanılan 10 canlı güvercin doğaya salındı.

  • İlk defa ekti, tonlarca kabak çekirdeği elde etti
    23 Eyl İlk defa ekti, tonlarca kabak çekirdeği elde etti

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Elif İlhan, kolları sıvayarak Karagöl köyünde yaklaşık 120 dönümlük araziye kabak çekirdeği ekti. İlhan, hasadı yapılan kabak çekirdeklerinden yaklaşık 15 ton çekirdek elde etmeyi başardı. Verimin oldukça iyi olduğunu belirten İlhan, dönüm başına 120 kilo kabak çekirdeği aldıklarını söyledi. Gemerek İlçe Tarım Müdürü Cem Demir ise, bölgede 5 bin dekar alana kabak çekirdeği ekimi yapıldığını ifade etti. Girişimci Elif İlhan, ilk defa kabak çekirdeği ektiklerine değinerek, 'İlk defa 120 dönümlük bir araziye kabak ektik. Kabaklarımızın verimleri çok güzel. Dönüm başına 120 kilo alıyoruz. Maliyetlerin artmasından dolayı alış fiyatlarının yükselmesini istiyoruz. Kabak ekeceklere de ekmelerini tavsiye ederiz' dedi.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde kadın girişimci 15 ton kabak çekirdeği elde etti
    23 Eyl Sivas'ın Gemerek ilçesinde kadın girişimci 15 ton kabak çekirdeği elde etti

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Elif İlhan, Karagöl köyünde 120 dönümlük araziye kabak çekirdeği ekti ve 15 ton çekirdek elde etti. İlhan, verimin iyi olduğunu belirterek diğer çiftçilere de kabak ekmelerini tavsiye etti.

  • Sivas Gemerek'te 2 Bin Dekarlık Ot Yangını Kontrol Altına Alındı
    22 Eyl Sivas Gemerek'te 2 Bin Dekarlık Ot Yangını Kontrol Altına Alındı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde çıkan ot yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında 2 bin dekarlık alan etkilendi.

  • Sivas Gemerek'te Otluk Alanında Yangın Çıktı
    22 Eyl Sivas Gemerek'te Otluk Alanında Yangın Çıktı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde otluk alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıyor. Yangın, hasadı yapılmış buğday tarlasında henüz bilinmeyen nedenle akşam saatlerinde çıktı. Rüzgarın etkisi ve kuru samanların tutuşmasıyla hızla büyüyen yangın, kısa sürede geniş otluk alana yayıldı. Henüz kontrol altına alınamayan yangının Kayseri il sınırına doğru yayıldığı belirtildi. Yangına Sivas, Kayseri itfaiye ve orman ekipleri müdahale ediyor.

  • Sivas'ta yapılamaz denileni başardı, 10 yılın ardından hasada başladı
    21 Eyl Sivas'ta yapılamaz denileni başardı, 10 yılın ardından hasada başladı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Eren Korkmaz, 2013 yılında diktiği badem ağaçlarından 10 yıl sonra verim almayı başardı. Çevresindeki insanların 'Sivas'ta yetişmez' dediği bademlerden hasat yapmaya başlayan Korkmaz, ürünlerin satışını perakende olarak yapacak. Badem bahçesindeki ağaçların bakımına büyük önem veren Korkmaz, ortalama verimin 15-20 kilogram olduğunu belirtti ve gelecek yıllarda daha da verim artışı hedeflediğini söyledi.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde Yumağın Barajı su tutmaya başladı
    11 Eyl Sivas'ın Gemerek ilçesinde Yumağın Barajı su tutmaya başladı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde bulunan Yumağın Barajı'nın su tutmaya başladığı açıklandı. Barajın tamamlanmasıyla birlikte 7 bin dekar tarım arazisi sulanacak.

  • Sivas'ta binlerce yıllık kemik parçaları bulundu
    08 Eyl Sivas'ta binlerce yıllık kemik parçaları bulundu

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde tesadüfen bulunan ve binlerce yıl öncesine ait mamut yada file ait olabileceği düşülen kemik parçalarının araştırılması isteniyor.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde sel nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı
    03 Eyl Sivas'ın Gemerek ilçesinde sel nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı

    Gemerek ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel, birçok köy yolunu ulaşıma kapattı. Ekipler, yolları açmak için çalışmalara başladı.

  • Şarkışla'da Muhsin Yazıcıoğlu anısına dev Türk bayrağı yapıldı
    01 Eyl Şarkışla'da Muhsin Yazıcıoğlu anısına dev Türk bayrağı yapıldı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına 1800 rakımlı tepeye 700 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı yapıldı.

  • CHP Şarkışla İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde Seyit Kayaoğlu yeniden seçildi
    31 Ağu CHP Şarkışla İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde Seyit Kayaoğlu yeniden seçildi

    CHP Şarkışla İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Seyit Kayaoğlu yeniden göreve seçildi. Kongreye CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP Gemerek İlçe Başkanı Ömür Soytürk, delegeler ve partililer katıldı. Seçime tek liste katılan mevcut başkan Seyit Kayaoğlu, göreve yeniden seçildi. Milletvekili Karasu, başkanı ve yeni yönetimi tebrik ederek, Şarkışla'yı, Sivas'ı ve Türkiye'yi ayağa kaldırmalarını istedi.

  • Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Tüm OSB'lerin Cazibe Merkezi İlan Edilmesini Talep Ediyor
    15 Ağu Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Tüm OSB'lerin Cazibe Merkezi İlan Edilmesini Talep Ediyor

    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, tüm meclis üyeleri Başkan Zeki Özdemir yönetiminde tek yürek olarak, Sivas'ta bulunan tüm OSB'lerin cazibe merkezi ilan edilmesini talep etti. STSO Başkanı Zeki Özdemir, Sivas'ta bulunan tüm organize sanayi bölgelerinin cazibe merkezi çerçevesine alınmasını her platformda dillendirdiğini belirtti. Ayrıca, ekonomik sıkıntıların aşılabilmesi için tasarruf, beklentilerin azaltılması ve üretim yapılması gerektiğini vurguladı. STSO, TÜRASAŞ iş birliği ile mesleki akreditasyona sahip kaynak ustası yetiştirme kursu düzenlemeyi planlıyor ve İŞKUR ile beraber Özel İstihdam Bürosu oluşturmayı hedefliyor. Kredi kartı ile taksitli satışlar konusuyla ilgili talepleri TOBB ve BDDK'ya bildirdiklerini de sözlerine ekledi.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde tarlada çıkan yangın 25 dönüm buğday ekili alanda zarara neden oldu
    30 Tem Sivas'ın Gemerek ilçesinde tarlada çıkan yangın 25 dönüm buğday ekili alanda zarara neden oldu

    Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Eskiçubuk köyünde F.D'ye ait tarladaki elektrik direğine traktör römorkunun çarpması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında 25 dönüm buğday ekili alan ile traktör römorku ve bazı tarım aletleri zarar gördü. İlçe Jandarma Komutanlığı, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

  • Sivas'ın Gemerek ilçesinde 50 dönüm tarla yangını
    17 Tem Sivas'ın Gemerek ilçesinde 50 dönüm tarla yangını

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde çıkan tarla yangınında 50 dönüm ekili alan kül oldu. Gemerek Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tahıl ambarında arpa hasadı başladı
    13 Tem Tahıl ambarında arpa hasadı başladı

    Sivas'ta bulunan tahıl ambarında arpa hasadı başladı. Eylül ve ekim aylarında ekilen arpa, hasat olgunluğuna ulaşarak çiftçilere verimli bir hasat dönemi yaşatıyor. Yağışlı geçen kış ve ilkbahar ayları ise arpada rekolteyi arttırarak çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Çiftçiler, aylardır verdikleri emeklerin karşılığını almaya başladılar ve tarlalarında biçer döverlerle hasat yapmaya başladılar. Mehmet Kuyucu isimli çiftçi, 10 dönümlük tarlasından 300-350 kilo arpa elde ettiğini belirtti.

  • Sivas'ta Otomobillerin Çarpışması Sonucu 10 Kişi Yaralandı
    27 Haz Sivas'ta Otomobillerin Çarpışması Sonucu 10 Kişi Yaralandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobilin çarpışması sonucu 5'i çocuk, 10 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar Gemerek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

  • Sivas'ta Kurt 59 Koyunu Telef Etti
    26 Haz Sivas'ta Kurt 59 Koyunu Telef Etti

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde İmdat Çarboğa'ya ait ağıla giren kurt, 59 koyunu telef etti. Çarboğa, durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Hayvanlar, yapılan incelemenin ardından, iş makinesi yardımıyla açılan çukura gömüldü. Çarboğa, kurbanlık olarak beslediği hayvanların telef olmasının üzüntüsünü yaşadığını, zararının büyük olduğunu belirtti.

  • Kurban Bayram'ı öncesi besiciye büyük şok: Ağıla giren kurt, 59 koyunu telef etti
    26 Haz Kurban Bayram'ı öncesi besiciye büyük şok: Ağıla giren kurt, 59 koyunu telef etti

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde kurbanlık koyunların bulunduğu ağıla giren bir kurt, İmdat Çarboğa'ya ait 59 koyunu boğarak telef etti. Kurban Bayramı için satışa hazırladığı koyunların telef olduğunu gören Çarboğa, hayatının şokunu yaşadı. İlçe tarım Müdürlüğü ve Gemerek Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve telef olan hayvanlar iş makinaları ile gömüldü.

  • Sivas'ta Yağışlar Çiftçileri Mağdur Etti
    24 Haz Sivas'ta Yağışlar Çiftçileri Mağdur Etti

    Sivas'ta önceki yıllara göre yüzde 300 oranında artan yağışlar, çiftçilerin umutlarını boşa çıkardı. Merkez ve 6 ilçede ekili araziler zarar gördü. Son olarak Tatlıcak köyünde yaklaşık 1500 dönüm ekili tarım arazisi dolu vurdu. Çiftçiler, tarlalarının zarar gördüğünü ve mağdur olduklarını söyledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Sivas Valiliği ise çiftçilerin zararlarının karşılanması için gereken desteği vereceğini açıkladı.

  • Sivas'ta yapımı devam eden Kartalkaya Barajı tamamlandığında 34 bin 200 dekar arazi suyla buluşacak
    21 Haz Sivas'ta yapımı devam eden Kartalkaya Barajı tamamlandığında 34 bin 200 dekar arazi suyla buluşacak

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yapımı devam eden Kartalkaya Barajı'nın tamamlandığı zaman 34 bin 200 dekar tarım arazisini suyla buluşturacağı açıklandı. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, projenin yüzde 60 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığı belirtildi. Barajın tamamlanmasıyla birlikte modern sulama yöntemleri kullanılarak bölgedeki tarım arazilerinin verimliliği artacak ve çiftçilerin kazançları yılda yaklaşık 132 milyon lira artacak.

  • CHP Milletvekili Ulaş Karasu, sel felaketinin yaşandığı Kangal ilçesinde incelemelerde bulundu
    12 Haz CHP Milletvekili Ulaş Karasu, sel felaketinin yaşandığı Kangal ilçesinde incelemelerde bulundu

    CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kangal ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından incelemelerde bulundu. Karasu, selin tarım arazilerine ve iş yerlerine büyük zarar verdiğini belirterek, selden zarar gören bölgelerin 'Afet Bölgesi' ilan edilmesi ve üreticilerin borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi amacıyla TBMM'ye kanun teklifi verdi.

  • Sivas'ta Sağanak Yağış Sel ve Su Baskınlarına Neden Oldu
    10 Haz Sivas'ta Sağanak Yağış Sel ve Su Baskınlarına Neden Oldu

    Sivas'ın Zara, Gemerek, Gürün ve Ulaş ilçelerinde etkili olan sağanağın ardından sel ve su baskınları yaşandı. Kentte etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Zara'ya bağlı Ütükyurdu köyünde sağanağın ardından köyün içinden geçen dere taştı. Köydeki tarım arazileri de sel nedeniyle zarar gördü. Gemerek ilçesinde etkili olan sağanağın ardından ilçe merkezinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İlçede bazı evlerde su baskınları yaşanırken, araçlar trafikte güçlükle ilerledi. Gürün ilçesinde Sarıca köyü ve Ulaş ilçesinde Hacımirza ve Çevirme köylerinde de sağanağın ardından sel oluştu.

  • Gemerek'te etkili olan sel yolu ulaşıma kapattı
    01 Haz Gemerek'te etkili olan sel yolu ulaşıma kapattı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde etkili olan sel, Gemerek Çepni kasabası yolunu ulaşıma kapattı, selin çekilmesi sonrası temizlenen yol yeniden ulaşıma açıldı.

  • Gemerek'te dolu yağışı etkili oldu
    01 Haz Gemerek'te dolu yağışı etkili oldu

    Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından Gemerek'te ilçesinde kısa süreli dolu yağışı etkili oldu.

  • Avlanması Yasak Olan Angut Ördeği Yavrularını Böyle Korudu
    31 May Avlanması Yasak Olan Angut Ördeği Yavrularını Böyle Korudu

    Sivas'ın Gemerek ilçesi kırsalında bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde yolda yürüyen angutlar yavrularını korumak için sakat taklidi yaparak ilgiyi kendilerine çekmeye çalıştı. Angut kuşları ömürleri boyunca tek eşlilik yapmasıyla bilinmekte ve bu yüzden avlanmaları yasaklanmıştır.

  • Kuşbakışı bahçeyi andıran 3 asırlık kilise turizme kazandırılmayı bekliyor
    24 May Kuşbakışı bahçeyi andıran 3 asırlık kilise turizme kazandırılmayı bekliyor

    Kuşbakışı bahçeyi andıran 3 asırlık kilise turizme kazandırılmayı bekliyor Sivas'ın Gemerek ilçesinden bulunan, kuş bakışı bahçeyi andıran kilise turizme kazandırılmayı bekliyor Sivas'ın Gemerek ilçesinden bulunan, kuş bakışı bahçeyi andıran kilise turizme kazandırılmayı bekliyor.

  • Yaralı halde bulunan leylek tedavi altına alındı
    23 May Yaralı halde bulunan leylek tedavi altına alındı

    Yaralı halde bulunan leylek tedavi altına alındı Sivas'ın Gemerek ilçesinde doğada yaralı halde bulunan leylek Gemerek İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Göçmen leylekler yavrularına yuva olarak yine camiyi seçti
    23 May Göçmen leylekler yavrularına yuva olarak yine camiyi seçti

    Göçmen leylekler yavrularına yuva olarak yine camiyi seçti Sivas'ın Gemerek ilçesinde caminin üzerine yuvan yapan leylekler yavrularıyla beraber görüntülendi Sivas'ın Gemerek ilçesinde caminin kubbesinin üzerinde yuvan yapan leylekler yavrularıyla beraber görüntülendi.

  • Sızır Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı
    21 May Sızır Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı

    Sivas'ın doğal güzellikleri arasında yer alan Sızır Şelalesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte turistlerin ilgi odağı oldu. Bölgeye yurt içi ve yurt dışından ziyaretçiler gelerek doğanın tadını çıkarıyor.

  • Sivas'ta Kurban Bayramı için Yeteri Kadar Hayvan Varlığı Bulunuyor
    20 May Sivas'ta Kurban Bayramı için Yeteri Kadar Hayvan Varlığı Bulunuyor

    Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yaklaşan kurban bayramı için Sivas'ta yeteri kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyledi. Başkan Çetindağ ayrıca şap hastalığının ortadan kalktığını ve havaların sıcak olmasıyla yem maliyetlerinin düştüğünü belirtti.

  • Ziraat Odası Başkanı Çetindağ: 'Kurban için yeteri kadar hayvanımız var'
    20 May Ziraat Odası Başkanı Çetindağ: 'Kurban için yeteri kadar hayvanımız var'

    Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yaklaşan kurban bayramı için Sivas'ta yeteri kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyledi. Şap hastalığı tehlikesinin de kalmadığını belirten Çetindağ, havaların sıcak olmasıyla yem maliyetlerinin düştüğünü ifade etti.

  • Sivas'ta Trafo Yangını
    17 May Sivas'ta Trafo Yangını

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde tarımsal sulama amaçlı kullanılan bir trafoda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Arazi sahibinin elektrik akımına kapıldığı öğrenildi.

  • Sivas'ta kurulan Güneş Enerji Santrali ilçenin elektrik ihtiyacını karşılıyor
    17 May Sivas'ta kurulan Güneş Enerji Santrali ilçenin elektrik ihtiyacını karşılıyor

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde belediye tarafından kurulan Güneş Enerji Santrali, ilçenin elektrik ihtiyacını karşılarken her ay yaklaşık 700 Bin TL gelir sağlayacak. 1 megawattlık GES sayesinde ilçede 2 bin hanenin elektrik ihtiyacının tamamı karşılanabilecek.

  • Gemerek ilçesinde kurulan Güneş Enerji Santrali belediyenin kasasını dolduruyor
    16 May Gemerek ilçesinde kurulan Güneş Enerji Santrali belediyenin kasasını dolduruyor

    Gemerek ilçesinde kurulan 1 megawattlık Güneş Enerji Santrali, ilçenin elektrik ihtiyacını karşılarken belediyenin kasasına her ay yaklaşık 700 bin TL gelir sağlayacak. Projenin maliyeti yaklaşık 30 milyon TL civarında ve elektriğe 23 Mart tarihi itibariyle üretime başladı.

  • Sivas'ta Otomobil Kazası: 2 Çocuk 3 Kişi Yaralandı
    15 May Sivas'ta Otomobil Kazası: 2 Çocuk 3 Kişi Yaralandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobilin takla atması sonucu 2'si çocuk 3 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Sivas'ta Otomobil Devrildi: 2 Çocuk 3 Kişi Yaralandı
    15 May Sivas'ta Otomobil Devrildi: 2 Çocuk 3 Kişi Yaralandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.R.K. (38) idaresindeki otomobil devrildi ve kazada sürücü ile araçta bulunan H.K. (4) ve G.K. (3) yaralandı. Yaralılar Gemerek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

  • Yağmurun altında saatlerce TOGG'u beklediler
    13 May Yağmurun altında saatlerce TOGG'u beklediler

    Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un Anadolu Kırmızısı SUV modeli Sivas'ın Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Gemerek ilçesine getirilen TOGG'u yağan yağmura aldırış etmeden saatlerce bekleyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şarkışla ilçesinde de sergilenen TOGG'a AK Parti 5. sıra milletvekili adayı Serdar Öksüm de katıldı.

  • Sivas'ta Zincirleme Trafik Kazası: 6 Yaralı
    12 May Sivas'ta Zincirleme Trafik Kazası: 6 Yaralı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Sağanak yağmur nedeniyle kayganlaşan yol zincirleme kazaya neden oldu. Kontrolden çıkan 3 otomobil, 1 tır ve 1 kamyon çarpıştı. Yaralanan 6 kişi ambulanslarla Gemerek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Sivas'ta Sağanak Yağış Yolları Kapladı, Tarım Arazileri Zarar Gördü
    12 May Sivas'ta Sağanak Yağış Yolları Kapladı, Tarım Arazileri Zarar Gördü

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar su ve çamurla kaplandı, ekili araziler zarar gördü. Sağanak ayrıca kent merkezinde de hasarlı kazalara neden oldu. Zincirleme kazada 6 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Gemerekte sağanak yağmur etkili oldu: Yol ve tarım arazilerini su bastı
    12 May Gemerekte sağanak yağmur etkili oldu: Yol ve tarım arazilerini su bastı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu. Sel sonrası yol ve tarım arazilerini su bastı. Çöp konteynerleri suya kapılarak sürüklendi. Kayseri-Sivas karayolunda kısa süreliğine trafikte aksamalar meydana geldi.

  • Sivasta kuvvetli rüzgar çatıyı yerinden söktü
    06 May Sivasta kuvvetli rüzgar çatıyı yerinden söktü

    Sivas kent merkezinde etkili olan kuvvetli rüzgar, bir apartmanın çatısını yerinden söktü. Olayda kimse yaralanmazken, çatının site bahçesine düşmemesi muhtemel bir faciayı önledi. Gemerek ilçesinde de rüzgar nedeniyle bir kavak ağacı yola devrildi.

  • Sivasta kuvvetli rüzgar çatıyı yerinden söktü
    06 May Sivasta kuvvetli rüzgar çatıyı yerinden söktü

    Sivasta etkili olan kuvvetli rüzgar bir apartmanın çatısını yerinden söktü. Sivas kent merkezinde öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Gemerek ilçesinde de rüzgar nedeniyle bir kavak ağacı yola devrildi.

  • Sivasta Kuvvetli Rüzgar Apartmanın Çatısını Söktü
    06 May Sivasta Kuvvetli Rüzgar Apartmanın Çatısını Söktü

    Sivas kent merkezinde etkili olan kuvvetli rüzgar, Pilot Kaya İstektepe Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı bir apartmanın çatısını yerinden söktü. Olay yerine polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yerinden sökülen çatının site bahçesine düşmemesi muhtemel bir faciayı önledi. Gemerek ilçesinde de rüzgar nedeniyle bir kavak ağacı yola devrildi.

  • Yağmuru izlerken ayı ile karşılaştılar arabadan inmeye korktular... O anlar kamerada
    06 May Yağmuru izlerken ayı ile karşılaştılar arabadan inmeye korktular... O anlar kamerada

    Sivasın Gemerek ilçesinde yerleşim yeri yakınına kadar inen iki ayı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Tarkan Yıldırım ve ustası ayıları görünce arabadan inmeye korktuklarını ifade etti. Ayılar bir süre çevrede dolandıktan sonra tekrardan dağa doğru koşarak gözden kayboldular.

  • Sivasta 2 bin 331 sandıkta 460 bin 441 kişi oy kullanacak
    03 May Sivasta 2 bin 331 sandıkta 460 bin 441 kişi oy kullanacak

    14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi çerçevesinde Sivasta kurulacak toplam 2 bin 331 sandıkta 460 bin 441 kişi oy kullanacak. İlçe ilçe sandık sayıları ve seçmen sayıları açıklandı.

  • Sivas'ta Otomobil Devrildi: 5 Yaralı
    20 Nis Sivas'ta Otomobil Devrildi: 5 Yaralı

    Sivas'ın Gemerek ilçesi yakınlarında A.Y. (38) yönetimindeki otomobil devrildi ve kazada sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar Gemerek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

  • Bir anda bastıran dolu köyü beyaza bürüdü
    11 Nis Bir anda bastıran dolu köyü beyaza bürüdü

    Bir anda bastıran dolu köyü beyaza bürüdü Sivas'ın Gemerek ilçesinde sağanak yağmur etkili olurken, dolu yağan bir köy ise adeta beyaza büründü.

  • Bir anda bastıran dolu köyü beyaza bürüdü
    11 Nis Bir anda bastıran dolu köyü beyaza bürüdü

    Bir anda bastıran dolu köyü beyaza bürüdü Sivas'ın Gemerek ilçesinde sağanak yağmur etkili olurken, dolu yağan bir köy ise adeta beyaza büründü.

  • Sivas'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
    08 Nis Sivas'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

  • Sivas'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
    08 Nis Sivas'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

  • Geçen sene yürüyerek geçilebilen Kızılırmak bu sene adeta coştu
    06 Nis Geçen sene yürüyerek geçilebilen Kızılırmak bu sene adeta coştu

    Geçen sene yürüyerek geçilen Kızılırmak bu sene adeta coştu Sivas Gemerek ilçesinde geçtiğimiz sene yürüyerek karşıya geçmenin mümkün olduğu Kızılırmak bu yıl adeta coştuSİVAS Sivas Gemerek ilçesinde geçtiğimiz sene yürüyerek karşıdan karşıya geçmenin mümkün olduğu Kızılırmak bu yıl adeta coştu.

  • Sivas'ta şaşırtan manzara: Çiçek açan ağaçlarda buz sarkıtları oluştu
    01 Nis Sivas'ta şaşırtan manzara: Çiçek açan ağaçlarda buz sarkıtları oluştu

    Sivas'ta şaşırtan manzara: Çiçek açan ağaçlarda buz sarkıtları oluştu Mart ayında Sibirya soğuklarını yaşayan Sivas'ta, çiçek açan meyve ağaçlarında oluşan buz sarkıtları üreticileri endişelendirdi Mart ayında Sibirya soğuklarını yaşayan Sivas'ta, çiçek açan meyve ağaçlarında oluşan buz...

Advertisement