Sinan Yağmur'dan Seyyid Harun Veli Kitabı - Son Dakika
Yerel

Sinan Yağmur'dan Seyyid Harun Veli Kitabı

Araştırmacı yazar Sinan Yağmur, Seyyid Harun Veli'nin hayatını yazmak için Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel'in daveti üzerine ilçeye gelerek, yeni kitabı için notlar aldı.

18.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacı yazar Sinan Yağmur, Seyyid Harun Veli'nin hayatını yazmak için Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel'in daveti üzerine ilçeye gelerek, yeni kitabı için notlar aldı.

Sonel'i ziyaret eden Yağmur, yazacağı kitabı Seydişehir'e kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Sonel ise Seydişehir'in tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. İlçeyi kültür merkezi seviyesine ulaştırmak için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Sonel, şunları kaydetti:

"Seydişehir'i canlandırmak için böyle bir projeye destek verdik. Şehrin geçmişiyle ilgili tanıtım çalışmalarında kalıcı bir eseri kazandırmak için herhangi bir şeyin eksik kalmaması arzusundayız. Kitap için Susuz yaylasındaki dağ evinde çalışmalara başlandı. Seyyid Harun Veli 1302 tarihinde cami yapmış, yanında medresesi, hamamı ile ilahi bir şehir kurulmuş. Böyle manevi değeri sadece Seydişehir değil Türkiye tanısın istedik. Kitap, Konya-Seydişehir- Antalya güzergahından geçen yerli ve yabancı turistlerin Seyyid Harun Veli'ye uğrayıp ziyaret etmeleri adına çok faydalı olacaktır." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinan Yağmur'dan Seyyid Harun Veli Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement