Sincan Belediyesi'nden Aralık Ayına Özel Programlar - Son Dakika
Yerel

Sincan Belediyesi'nden Aralık Ayına Özel Programlar

Sincan Belediyesi, Aralık ayında düzenlediği kültür ve sanat programları ile 2016 yılına veda edecek.

03.12.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Belediyesi, Aralık ayında düzenlediği kültür ve sanat programları ile 2016 yılına veda edecek.

Sincan Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Aralık ayında da programlara ev sahipliği yapacak. Program kapsamında Mevlid Kandili kutlanacak. Kutlu doğum programı, Çok Katlı Otopark Konferans Salonu'nda gerçekleşecek 'Mevlid Kandili Özel Programı' ile Sicanlıları bir araya getirecek. Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, kutlu doğuma özel vereceği sohbetle 12 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te Sincanlılarla buluşacak. Etkinlikler kapsamında Sincan Belediyesi, ölümünün 743'üncü yılında Hz. Mevlana'yı anacak. 16 Aralık Cuma günü saat 10.30'da Lale Konferans Salonu'nda gerçekleşecek programda Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayat Nur Artıran, Hz. Mevlana'yı anlatacak.

Mehmet Akif Ersoy

Sincan Belediyesi, ölümünün 80'inci yılında İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'u da anacak. Mehmet Akif Ersoy, Lale Konferans Salonu'nda düzenlenecek özel bir program ile yad edilecek. Şair Gökhan Kahraman'ın sunumundaki program 27 Aralık Salı günü saat 10.30'da gerçekleşecek.

Bağımlılıkla mücadele

Sincan Belediyesi bağımlılıkla olan mücadelesine devam ediyor. Gençler ve aileler, madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilecek. 23 Aralık Cuma günü Lale Konferans Salonu'nda 'Madde Bağımlılığı Hayatını Karartmasın' adlı seminer gerçekleştirilecek. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koç yönetimindeki program saat 10.30'da başlayacak.

Geleceğin tiyatrocuları

Sincan Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, her yıl sahnelediği oyunlarla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Aralık ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında dört ayrı oyunu sergileyecek olan Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu aynı zamanda kursiyer hizmetleriyle de geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyor. Çocuklar için 'İzci Çocuklar' ve 'Uykucu Çomar' ; büyükler için de 'Allah'ın Aslanı Hz. Hamza' ve 'Hayata Ayna Tutalım' Lale Konferans Salonu'nda sahnelenecek.

Sincan'daki bilinçlendirme faaliyetlerinin en büyük destekçisi Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini ifade etti. Tuna, Sincan'da ağırladıkları eğitmen ve akademisyenler aracılığıyla vatandaşa karşılaşabilecekleri sıkıntılar konusunda yol gösterici eğitimler sunduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Aralık ayında gerçekleştireceğimiz etkinliklerde Hz. Mevlana ve Mehmet Akif Ersoy gibi çok önemli şahsiyetleri anacağız. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v) ve dünyaya mesajlarını daha iyi anlamamız için güzel bir fırsat. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, dünyaya teşrifleri ile ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Böylesine anlamlı bir günde gerçekleştireceğimiz etkinlikte vatandaşlarımızla dualarımız eksik olmayacak. Yine Hz. Mevlana bizim en önemli değerlerimizdendir. Mehmet Akif Ersoy Kurtuluş Savaşı'nın en zor günlerinde büyük zaferin müjdecisi. Biz de bu tür etkinliklerle değerlerimizi yaşatmak ve gençlerimize öğretmek istiyoruz. Onları anlamak, anlatmak ve gelecek nesillere tanıtmak hepimizin görevidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan Belediyesi'nden Aralık Ayına Özel Programlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement