Sincan Belediyesinden Müzede Drama Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Sincan Belediyesinden Müzede Drama Etkinliği

Sincan Belediyesi müzelere ilgiyi artırmak için bir ilke imza attı.

02.06.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Belediyesi müzelere ilgiyi artırmak için bir ilke imza attı. Sincanlı minik öğrenciler, Mehmet Akif Kültür Evi'nde sundukları drama etkinliği ile o günleri adeta yaşayarak canlandırdı.

Sincan Belediyesi, Mehmet Akif Kültür Evi'nde farklı bir etkinliğe imza attı. Minik öğrenciler, Sincan Belediyesi drama eğitmeni Emine Ekinci liderliğinde, müzede drama etkinliği gerçekleştirdi. Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un tarihi eşyalarının arasında gerçekleştirdikleri canlandırmalarla, adeta o günleri yaşadı. Öğrenciler, kendilerini Mehmet Akif Ersoy'un yerine koyarak, İstiklal Marşı'nı yazmanın heyecanını yaşadı. Etkinlik, Mehmet Akif'in evini anlatan gazete, dergi kapağı ve afiş çalışmalarıyla sona erdi.

Sincan Belediyesi drama eğitmeni Emine Ekinci, drama etkinliği hakkında bilgi verirken, ilk kez bir belediyenin böyle bir uygulamaya imza attığını söyledi. Amaçlarının müzelere olan ilgiyi artırmak olduğunu belirten Ekinci, "Çocuklara küçük yaşlarda, müzelerin görülmeye değer yerler olduğunu ve kültürel mirasımızın korunması gerektiğini, oyunlar yoluyla anlattık. Eğitimde çok önemli bir yere sahip müzeler, tarihi farkındalık kazandırmak ve drama yöntemi için çok uygun. Mehmet Akif Ersoy'un evinde çok değerli eserler mevcut. Öğrencilerimiz burada yer alan her eşyanın ne anlattığını canlandırdılar. Müzede zaman geçirmekten, eserlerin hikayelerini canlandırmaktan çok büyük keyif aldılar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan Belediyesinden Müzede Drama Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement