Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, Iğdır'da protesto edildi.

03.07.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, Iğdır'da protesto edildi.

Cuma namazının ardından Zübeyde Hanım Bulvarı'nda toplanan grup, Çin'in Müslüman Türklere yaptığı zulmü kınadı. Bir süre slogan atan grup, saldırıları protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Arif Gürel, Çin'de yapılan katliama göz yummanın dünyanın ayıbı olduğunu söyledi.

Çin'in işgali altındaki "Doğu Türkistan"da uzun yıllardan beri zulmün devam ettiğini belirten Gürel, şunları kaydetti:

"Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan'ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir."

Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerlerinin hedef alındığını dile getiren Gürel, "Sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. Hiç şüphesiz ki katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işledikleri cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde vereceklerdir" dedi.

Grup, açıklamanın ardından slogan atarak dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement