Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, protesto edildi.

03.07.2015 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen eylemde grup adına açıklama yapan Ahmet Taş, zulmün aşağılık yüzünü Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta, Filistin'de, Arakan'da gösterdiği gibi Doğu Türkistan'da da gösterdiğini söyledi.

Çin'in, Doğu Türkistan Uygur Müslümanlarına baskı, işkence ve vahşi katliamlarına devam ettiğini belirten Taş, şunları kaydetti:

"Kurulduğu günden beri Doğu Türkistan halkına yapmadığını bırakmayan Çin Halk Cumhuriyeti, son günlerdeki uygulamaları ve baskılarıyla yine dünya gündeminde. Kapitalizmin son zamanlardaki en azılı canavarı olan Çin, dünyayı ürküten nüfus, silah ve ekonomik gücünü Doğu Türkistan üzerinde acımasızca kullanıyor. Bir yandan, bölgenin zengin kaynaklarını sömürürken, diğer yandan bu zengin toprakların Müslüman Uygur halkını esaret altında fakirleştirip, yoksulluğa mahkum ederek ucuz işçi kaynağı olarak kullanıyor."

Taş, bu acımasız uygulamaların bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement