Sincanlı Kadınlar Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Sincanlı Kadınlar Üretiyor

Sincanlı Kadınlar Üretiyor

Sincanlı kadınlar bir yandan üretiyor, diğer yandan da el emeği ürünlerini satışa sunuyor.

02.06.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincanlı kadınlar bir yandan üretiyor, diğer yandan da el emeği ürünlerini satışa sunuyor. Sincan Belediyesinin öncülüğünde kurulan Üreten Hanımlar Pazarı, kadınların ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. En çok talebi ise el örgüsü giysiler görüyor.

Sincanlı kadınlar 2009 yılından bu yana üretimleriyle aile ekonomilerine katkı sağlamaya devam ediyor. Sincan'ın üreten kadınları, el emeği ürünlerini Üreten Hanımlar Pazarı'nda sergileyerek, pazarlama şansı yakaladı. Salı günleri Fatih, çarşamba günleri ise Yunus Emre Mahallesi'nde açılan stantlarda yapılan satışlarla, kadınların emeği kazanca dönüşüyor. En çok talebi ise el örgüsü çocuk giysileri ile lifler gördü. Memnuniyetleri yüzlerine yansıyan kadınlar, Sincan Belediyesine ve Başkan Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya teşekkür etti.

Kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda örnek çalışmalara imza atan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kadınların, hem sosyal yaşamda hem de iş alanında etkin olmalarını istediklerini söyledi. Başkan Tuna, "Üreten Hanımlar Pazarı ile hanım kardeşlerimizin ev ekonomilerine katkı sağlamasına imkan verdik. Kendi ayaklarının üzerinde duran bireyler haline geldiler. Sincan Belediyesi olarak her zaman üreten hanım kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

Başkan Tuna, Sincanlı kadınların zabıta müdürlüğüne başvurması halinde, hiçbir ücret ödemeden tezgah sahibi olabileceğini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincanlı Kadınlar Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement