Sincik'te Muhtarlar Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Sincik'te Muhtarlar Derneği Kuruldu

Sincik\'te Muhtarlar Derneği Kuruldu

Adıyaman’ın Sincik ilçelerinde 38 köy ve mahalle muhtarı bir araya gelerek Muhtarlar Derneği’ni kurdu.

16.08.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçelerinde 38 köy ve mahalle muhtarı bir araya gelerek Muhtarlar Derneği'ni kurdu.

Serince Köyü Muhtarı Şevket Sayım başkanlığında kurulan Sincik Muhtarları Derneği, muhtarların birlik ve beraberliğini sağlamak ve ilçeye daha fazla hizmet getirilmesini amaçlıyor.

Sincik Muhtarları Derneği Başkanı Şevket Sayım, vatandaşın hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, "Muhtarlarla birlikte hareket ederek, halkımıza hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. Sincik yaklaşık 25 yıldır ilçe olmuş, ancak birçok alanda eksiklikler var. İlçemizin coğrafi yapısı dağlık bir alana sahip, henüz hiçbir mahallemizin yolu asfalt yapılmamış, bütün yollarımız hala stabilize, ilçemizde ciddi manada içme suyu sıkıntısı var; günde 1-2 saat su akıyor. Akan su çok kirli, yapılan incelemelerde sağlığa zararlı olduğu tespit edilmiş. Bütün bun olumsuzluklara rağmen 5 yılı aşın bir süredir devam eden bir su projesi var ancak tamamlanmış değil. İlçenin kanalizasyonu ilçe girişinde açıkta akıyor. Hem çevreye pis kokular ve hastalık yayıyor, hem de ilçemize yakışmayan çirkin bir manzara oluşturuyor. Köylerimizin de ciddi anlamda yol su sıkıntısı var, hiçbir köyümüzde kanalizasyon yapılmış değil, taziye evi yapılmış değil, birkaç grup köy yolu dışındaki köy yollarımız hala stabilize, Sincik halkı hizmet bekliyor.

İlçemizde İl Özel İdaresi bünyesinde 254 kilometre stabilize yol var, ancak bu yolların bakım ve onarımının yapılması için gerekli araç gereç yok. Çevre ilçelerde köy yollarının çoğu asfaltlanmışken bizim yollarımız hala stabilize, buna rağmen İlkbaharda yapılması gereken bakım onarım sonbaharda ancak yapılıyor. Kış aylarında ise yeteri araç gereç olmadığında kar yağışı nedeniyle birçok köy yolumuz günlerce kapalı kalabiliyor. Sincik Muhtarları Derneği olarak bundan sonra yapılmayan hizmetlerin takipçisi olacağız. Kendilerine verdiğimiz rekor oyla seçilen bölge milletvekillerimiz sorunlarımıza çözüm bulmazlarsa iki kez AK Parti'ye rekor oy veren ilçenin muhtarları olarak Ankara'ya giderek sorunlarımızı birinci ağızdan yeni seçilmiş Cumhurbaşkanımıza sunmadan geri dönmeyeceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincik'te Muhtarlar Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement