Sincik'te Peygamberimizin Hayatı Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Sincik'te Peygamberimizin Hayatı Konulu Bilgi Yarışması

Sincik\'te Peygamberimizin Hayatı Konulu Bilgi Yarışması

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulu Peygamberimizin hayatı konulu bilgi yarışması düzenledi.

16.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulu Peygamberimizin hayatı konulu bilgi yarışması düzenledi.

Sincik Hüseyin Çelik Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen Hz. Peygamberin Hayatı konulu bilgi yarışmasında öğrencilere, Peygamber Efendimizi hatırlamak, anlamak ve anladıklarımızı hayatımıza tatbik etmek amaçlandığı belirtildi.

Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kaya'nın koordinatörlüğünde yapılan yarışmaya, okulda yapılan ön elemeden sonra her sınıf, üç kişiden oluşan birer grup öğrenci katıldı. Çok çekişmeli geçen yarışmayı 30 sorunun otuzuna da doğru cevap veren 8/A sınıfı Bitim Üçlüler adlı grup kazandı. Yarışma birincilerinin ödülleri Okul idaresi tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası Programı'nda verileceği belirtildi.

Okul Müdürü Ahmet Karakuş konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada, "Belki yapılması gereken en önemli bilgi yarışmalarından en önemlisi Efendimizin Hayatı Konulu bilgi yarışmasıdır. Çünkü insanlık tarihinin en hayırlı insanı, rehberi, önderi Peygamberimiz Hz. Muhammed'dir. Onun için böyle bir yarışmada yarışmak her Müslümanın emeli olmalıdır. Çünkü insanlık mertebesinin en üst seviyesinde bulunan Efendimizi hayatını bilmek, yaşamak, insana hakiki insanlığı kazandıracaktır" şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda Okul Müdürü Ahmet Karakuş, yarışmaya katılan bütün öğrencileri, yarışmayı organize eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kaya'yı ve emeği geçen bütün öğretmenleri tebrik edip teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincik'te Peygamberimizin Hayatı Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement