Sındırgı Belediyesi'nden Çanakkale Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Sındırgı Belediyesi'nden Çanakkale Çıkarması

Sındırgı Belediyesi\'nden Çanakkale Çıkarması

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi kültür gezileri kapsamında bin 200 kişiye Çanakkale gezisi düzenledi.

13.04.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi kültür gezileri kapsamında bin 200 kişiye Çanakkale gezisi düzenledi.

Çanakkale zaferinin 100. yılında Sındırgı ilçesinde bir ilk gerçekleştirildi. Sındırgılı vatandaşlara Belediye tarafından Çanakkale gezisi düzenlendi. Gezi öncesinde Mehteran Takımı gösterisi yapıldı ve dualar edildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş Çanakkale gezisine öksüz ve yetim çocukların arabasında gitti. Yolculuk esnasında vatandaşların okuması için otobüslere birer cüz bırakıldı. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kumanyalar yolculara dağıtıldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Çanakkale gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sındırgı'dan her yaştan, herkesle beraber hem bir kaynaşma hemde birlik ve beraberlik havası içerisinde Çanakkale'yi en uç seviyesinde yad edeceğiz. Yolculuğumuz hayırlı ve uğurlu olsun inşallah" dedi.

Tarih şuuru kazandırılması amacıyla Çanakkale gezisi düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkanı Yavaş, "Sındırgı halkının insanlığa ibret olmuş Çanakkale'yi görmeleri için kültür gezisi düzenledik. Çanakkale'de şanlı bir zafer kazanılmıştır. Anadolu'yu düşman çizmeleri altında ezdirmemek adına 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale'nin kutsal topraklardayız. Abide olarak bilinen şehitlerimiz için hükümetimizin son yıllarda yaptırmış olduğu şehitlikte Sındırgılı 1200 vatandaşımızla birlikteyiz. Çanakkale zaferinin 100. Yılı dolasıyla bir organizasyon gerçekleştirdik. Çok şükürler olsun ki halkımız buna ciddi bir katılım gösterdi. Kadın erkek, genç ihtiyar, Üniversite öğrencisi ilkokul öğrencisi, her kesimden ve her yaştan insanla beraber bugün Çanakkale'deyiz. Çanakkale Zaferi bizlere, günümüze dair çok önemli mesajlar da veriyor. Zaman birlik beraberlik içinde, kardeşçe, el ele, yürek yüreğe, omuz omuza yaşama zamanıdır. Atalarımız bunu oldukça zorlu şartlarda sağladılar ve böylesi büyük bir mücadeleyi zaferle taçlandırdılar. Bu topraklarda barış için nelerin göze alındığı, vatan uğruna insanüstü bir mücadelenin nasıl sergilendiğini görmek eminim dünyalarımızı değiştirecektir. Bu atalarımızın zor şartlardaki büyük mücadelesidir ve asla unutulmamalıdır. Her zaman hatırlanmalıdır. Gençlerimizi özellikle bilinçlendirmek, şuurlandırmak 70 yaşına gelmiş ama hala Çanakkale'yi hiç görmemiş nice insanlar var. Milli şuuru canlandırmak için bir Mevlana'nın diyarı Konya'ya, fetihler diyarı İstanbul'a, kuruluş yerimiz Bursa'ya Sındırgı Belediyesi vatandaşlarımızı topluca götürerek o ruhları yaşatacak. Milli bilinci uyandırma operasyonumuz devam edecek" şeklinde sonlandırdı.

Yaklaşık bin 200 vatandaşın katıldığı gezi yoğun programın ardından akşam saatlerinde son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sındırgı Belediyesi'nden Çanakkale Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement