Sındırgı'da Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Sındırgı'da Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı Kutlandı

Sındırgı\'da Çanakkale Zaferi\'nin 100.yılı Kutlandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü törenle kutlandı.

18.03.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü törenle kutlandı. Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar şehitlik ziyareti ile devam etti.

Sındırgı'da düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı törenlerine Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Jan. Bnbş. Soner Akınsoy, Sındırgı Belediye Başkan Vekili Hasan Daşkafa, Sındırgı İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak, daire amirleri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aynı gün Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde de çeşitli programlar düzenlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kadriye Özdemir yaptı. Çanakkale'yi gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Özdemir; "Her 18 Mart'ta coşan yürekler 19 Mart'ta tekrar sönüyor. Aziz şehitlerimiz yılda bir kaç kez ancak hatırlanıyor. Bu günün anlamı sadece bir günlük değil, bir ömürlüktür. Çanakkale'ye gidip orada fotoğraf çektirmek değil, oranın havasını solumaktır. Şehitlerimize sadece bir Fatiha okumak değildir 18 Mart. Onları bir ömür kalbimizde taşıma gelecek nesillere aktarmaktır. 18 Mart bir gün değil her gündür" dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kadriye Özdemir'in konuşmasından sonra şiirler okundu. Oratoryo ve sinevizyon gösterisinin ardından hafta dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü Münasebetiyle düzenlenen Kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül töreninde İlçe Kaymakamı Ercan Ateş kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Ateş: "Şahadetlerin 100 yılında Çanakkale şehitlerimizi minnet ve şükran duygularıyla yad ediyor mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Diğer taraftan bildiğiniz üzere 18 Mart Şehitler Günü olarak addedilmektedir. Dolasıyla bu vesileyle milletin toprağı ve vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum" dedi.

Ödül töreninden sonra "Çanakkale Geçilmez " adlı tiyatro ile program sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sındırgı'da Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement