Sındırgı' da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı' da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Sındırgı\' da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Cumhuriyet'in 93. Yılı büyük bir coşku içinde kutlandı.

29.10.2016 15:38  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Salı Günü İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'ın Atatürk Anıtına Çelenk Sunumuyla başladı. Hükümet Konağında Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra bir dakikalık Saygı Duruşu ve Akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sabah 09.00'da ilçe Kaymakamı Ercan Ateş'in tebligatın kabulüyle başladı. Kaymakamlık makamında tebligatın kabulü yapıldıktan sonra Protokol üyeleri Atatürk Stadyumuna geçerek halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti. İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın öğrenciler ve vatandaşların Bayramını kutlamalarından sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kutlamalar devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Ateş yaptı.

Kaymakam Ateş; "Bugün, geçmişimizde filizlenen her düşünce ve inancın, bu yüce topraklarda nefes alan her yaşın, büyük umutlarla yola çıkarak, bağımsızlık uğruna canlarını feda ederek yazdıkları büyük zaferlerin ve bu zaferleri ölümsüzleştiren tarihimizin kutlama günü olan Cumhuriyet bayramının yıldönümünü yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen büyük Türkiye Cumhuriyeti bugün 93. yaşını pür neşe kutluyor. Hemde, doğa ve tarih süsü olan coğrafyamızda bulunan kalbi ülke sevgisiyle dolu her vatandaşımızın yüreği, zihni ve ruhunda beslediği coşku ve hayranlık dolu hislerle birlikte tam kenetlenerek kutluyor. Bu vesileyle Cumhuriyet değerleri altında buluşan tüm hemşehrilerimizin bayramını yürekten tebrik ediyorum. Biliyoruz ki tarih kahramanları tesadüfen yaratmaz, kahramanlar herkese sıradışı gelen başarıları yeniden yazarlar. Bu nedenle gittikçe derinleşen İnanç ve ülkü birliği altında buluşan milletimiz herkesin gıpta edeceği başarıları yeniden kazanacak ve tarihi yeniden yazacak güce sahiptir. Çünkü biz, göz yaşlarımızla yüreklere nakış nakış yazdığımız İstiklal marşına, türkiye sevdalısı kahramanların kanlarıyla dokunan al renginde kutsal bayrağa, bütün milletlerin hayalini süsleyen verimli, kültür ve tarih fışkıran topraklara sahibiz. Biz, gücümüzü, ecdadının geçmişindeki başarılarıyla büyüyen nesillerimizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak vaatleri, cesareti ve çalışkanlığından alan bir milletiz. 7 bölge, 81 il ve 80 milyona ulaşan nüfusuyla biz tek yürek, birlikte Türkiye'yiz. Bunun için güven bağlarımızı daha da geliştirmeli, sanat, tıp, bilim, eğitim ve iş dünyası gibi geniş bir yelpazede katkı da bulunarak ülkemiz için çalışmayı sürdürmeliyiz. Her gün ülkemizin menfaatleri ve bekası için neler yapabileceğimizi cesur bir bilincin bekçiliğinde sürekli olarak sorgulamalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin Kurucusu ulu önder Atatürk ve Aziz Kahraman'larımızı şükran duygularıyla yad ediyor, ebediyete intikal eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayram'ını kutluyorum." Dedi.

İlçe Kaymakamının konuşmasından sonra Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Şiirlerin okunmasıyla devam eden Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında Yağcıbedir Mehteran Ekibi mini konser verdi. Cumhuriyet Koşusunda ve Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde dereceye girenlere Kaymakam Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak'ın ödüllerini vermesiyle geçit töreni ile Kutlamalar sona erdi. Protokol Üyeleri Tören Programında görevli öğretmenleri tebrik etti.

SINDIRGI BELEDİYESİ ŞEHİT ve GAZİ YAKINLARINI CUMHURİYET YEMEĞİNDE BULUŞTURDU

Atatürk Stadı'ndaki kutlamaların ardından Sındırgı Belediyesi tarafından Şehit ve Gazi yakınlarına yemek verildi. Toros Mekanda düzenlenen yemeğe İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak eşleri ile katılırken, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, meclis üyeleri, Şehit ve Gazi yakınları katıldı.

Yemek esnasında katılımcıların bayramını kutlayan Ekrem Yavaş"Demokrasimizin en değerli göstergesi Cumhuriyettir. Bu uğurda yıllardan beri ecdadımız canları pahasına Türkiye Cumhuriyetini koruyarak bizlere armağan etmiştir. Bizler de Cumhuriyetimizi yaşatmak ve halkımızı refaha kavuşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyetin temeli demokrasiye dayanmaktadır. Ki çok yakın bir zamanda 15 Temmuz da bir demokrasi sınavından daha geçtik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 7 den 70 e bir ve beraber olarak dünyaya demokrasi dersi verdi. Cumhuriyetine asla el sürdürmeyeceklerini gösterdi. Bizlerin bugünlere gelmesinde aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük hakkı var. Acımız büyük, ancak her fırsatta onları dualarla anıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, bu vesile ile Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah birliğimizi daim eylesin." Dedi.
Yemek sonrasında Atatürk Stadı'nda gerçekleşen protokol ve halk futbol karşılaşması sonrasında Cumhuriyet Bayramının 93. Yıl dönümü kutlamaları sona erdi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Güncel Sındırgı' da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement