Sındırgı'da Değişim Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor… - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da Değişim Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor…

Sındırgı\'da Değişim Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor…

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından turizm ile gelişen ilçede birçok yeniliğe imza atıldı.

15.03.2017 11:14  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Standart Zabıta anlayışı vatandaşların her an yanında olan, yerel esnafını koruyan toplum zabıtası olarak şekillenmeye başladı.

Yerel esnafın korunması amacıyla kaçak seyyar satıcıların tarih olduğu ilçede simitçilere de yeni imaj kazandırıldı. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlatılan zabıta denetimli seyyar araçlar simit, börek vb. ürünleri satanlara dağıtıldı. Vatandaşların sağlığının önemli olduğu vurgulanarak seyyar simit tezgâhları da böylece denetim altına alındı. Sındırgı'nın turizm logosunun da yer aldığı seyyar arabalar ve ürünler zabıta müdürlüğü tarafından sürekli olarak denetlenecek. Belediye le protokol imzalayan seyyarlardan yerel esnafın korunması ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması adına işgaliye bedeli alınacak.

Seyyar araçlarda simit, poğaça, börek gibi ürünlerin yanında Sındırgı'nın yöresel lezzetleri nohutlu dolama, otlu sini gibi ürünlerde yerini alacak. Seyyar araçlar ile aynı zamanda ilçeye sosyal br yenilik de kazandırılıyor. 4 seyyar araçla başlayan değişim talepler doğrultusunda artarak devam edecek.

Başkan Yavaş "Yöresel Lezzetlere Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz"

Esnafın ve vatandaşın her zaman yanında olan, daha yaşanılabilir bir Sındırgı için çalışmalarını sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Turizmle kalkınan gelişen ilçemizin her yönüyle farklılık oluşturabilmesi anlamında Zabıta müdürlüğümüzün uhtesinde Sındırgı'nın merkezinde simit, poğaça, börek seyyar işi yapan kardeşlerimize Sındırgı'nın leylek figürlerinin, yağcıbedir desenlerinin işlendiği simit arabalarını teslim ediyoruz. Arkadaşlarımız önlükleri ile beraber ilçemizin her bakış noktasında güzel bir hatıra olacak. Hijyen şartlarının da ön planda tutulması ile vatandaşlarımızın sağlığı da düşünülerek sıkça denetimler gerçekleştirilecek. İnşallah burada simit, poğaça, börek sattıkları gibi yerel ürünlerimizin de satışı gerçekleştirilecek. Özellikle hanımeli çarşımızda üretilen Sındırgı'mıza ait nohut dolama ve buna benzer pide sinisi, börek gibi yöresel lezzetlerimizi de burada satma imkânına sahip olacaklar. Amacımız ilçemize şehir dışından gelen, termal otellerimizde konaklayan ve şehrimizi dolaşan insanlar, Yağcıbedir halısı ve kolonyası, Şerif Paşa meydanı, kemer köprüsü ve bütün bu değerlerin yanında Sındırgı'nın yerel lezzetlerini de bulabilecekleri ortamlar yaratmak. Bugün ilçemizde esnaflarımız da yöresel lezzetlere yönelmeye başladı. Seyyar araçlar ile yöresel lezzetler daha ulaşılabilir olacak. İlçemize ve esnafımıza hayırlı olsun." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'da Değişim Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement