Sındırgı'da Toplu Konut Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Sındırgı'da Toplu Konut Hamlesi

Sındırgı\'da Toplu Konut Hamlesi

Balıkesir’e bağlı Sındırgı Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan Toplu Konut Projesi ve diğer projelerin bilgilendirme toplantısına gerçekleştirildi.

25.10.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'e bağlı Sındırgı Belediyesi'nin sosyal projeleri arasında yer alan Toplu Konut Projesi ve diğer projelerin bilgilendirme toplantısına gerçekleştirildi.

Sındırgı'da Toplu Konut Projesi ve diğer projelerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Sındırgı Belediyesi'nin kısa bir süre önce yapımını tamamladığı Kademe binasında gerçekleştirilen toplantıya; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Sındırgı İlçe teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Sındırgı'nın vizyonunu yansıtacak Sındırgı Meydanı ve yeraltı otoparkı projesi için 3.5 milyon lira bütçe ayırdıklarını ifade etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Sındırgı kırsal mahallelerindeki yol çalışmalarına dikkat çeken Başkan Yavaş, "Sındırgı'nın 3'te 2 nüfusunu barındıran kırsal mahallelerimiz bu zamana kadar hiç görmediği hizmetleri bu dönem görmeye başladı. En büyük sorunumuz yoldu. 540 kilometre yol ağımızın neredeyse 4'te 3'ü asfaltsızdı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu nimetinden en çok yararlanan ilçelerinin başında Sındırgı geldi. 156 kilometre gibi yol ağımızın yüzde 30'u asfaltlandı. Geri kalan yüzde 70'nin ise devam ediyor çalışmaları. Bu hizmet ve değerin tek mimarı; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dur. Bir diğer güzel hizmette 74 mahallemize hizmet veremeyen belediye binasının yerine yeni belediye binamızı yapmak oldu. Şu anda ikinci katın çalışmaları devam ediyor. 2016 yılının nisan ayında tamamlanacak. Şehrimizin güzel bir meydanı olmasına rağmen trafik karmaşası var. Bu karmaşayı nasıl halledebiliriz diye düşündük. Bununla ilgili Ahmet Edip Uğur başkanımıza gittik. O'na yer altı otoparkıyla ilgili projemizi sunduğumuzda heyecanlandı. Bu konuda bizim yanımızda olduğunu söyledi. Bu işin finansmanı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. 3.5 milyon liralık bu proje bizim önümüzü açacaktır" dedi.

Balıkesir'e merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin yatırımlarıyla birlikte çağ atlatacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in de ehil siyasetçi ve yöneticiler tarafından daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Balıkesir'in makus talihini değiştirecek Büyükşehir Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, "30 Mart 2014'te Balıkesir, büyükşehir belediyesi oldu. Büyükşehir belediyesinin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisi 1994'te İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldu, İstanbul'un makus talihi değişti. İşlerin başına ehil insanları getirdi. Parayı iyi yönetti ve projeleri uyguladı. Başarılı oldu. Şimdi hükümetin başında ehil bir Başbakan var: Ahmet Davutoğlu. Devletin başında ehil bir Cumhurbaşkanı var: Recep Tayyip Erdoğan. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, değerli milletvekillerimiz var Avukat Mahmut Poyrazlı aramızda. Hepsi Balıkesir sevdalısı, hepsi Balıkesir'e hizmet etmek istiyor "dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanlıkları ve diğer kurumlarıyla birlikte Sındırgı'da hizmet seferberliği halinde olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Edip Uğur, "BASKİ, Sındırgı'da 9 merkez 64 kırsal mahallede 35 personel ve 9 adet iş makinesiyle hizmet veriyor. İçme suyu depolarının temizlenmesi, altyapı çalışmaları 2 milyon 256 bin lira harcama yapmışız. Şimdi Sındırgı'nın atık su tesisinin projeleri tamamlandı. 20 milyon lira yatırım bedeliyle Sındırgı atık su tesisinin ihalesine çıkıyoruz. BASKİ imkanlarıyla kaç tane gölet kazandırabiliriz diye toplantı yaptık. Şuanda tespit ettiğimiz 20 kırsal mahalle var. Bu göletleri Sındırgı'mıza kazandıracağız. Fen İşleri Daire Başkanlığımızda Sındırgı'da çalışıyor. Yaylabayır Mahallesi, Pürsünler, Emendere, Düğüncüler, Derincikgören, Sındırgı- Kınık arası, İbirler ,Gölcük, Akhisar, Ormaniçi, Sinandere, Düğüncüler, Kürendere ,Yüreğir, Manisa il sınırı, Akhisar, Şahinkaya, Işıklar, Küçükdağdere, Yaylabayır, Umurlar. Hep buralarda yol çalışmalarımız devam ediyor. Fen İşlerimizin dokunmadığı yol kalmadı. Mahallelerimize verdiğimiz parke taşları verdiğimiz yerler şöyle: Kınık, Yaylabayır, Aslandere, Yüreğir, Çamalanı, Gölcük, Kızılgür, Şapçı, Taşköy, Kocabey,Dedeler, Kürendere, Çavdaroğlu, Camikebir, Süleler, Küçükbüke, Çakıllı, Karacaağaç, Küçük Dağdere, Büyük Dağdere. Büyükşehirle beraber bütün kırsal mahallelerimize parke taşları döşeniyor. Balıkesir'i marka yapacağız derken 20 ilçemizi de marka yapacağız. Sındırgı'yı termalde dünya markası yapacağız. Dünya markası olacak bir kente de güzel bir kent meydanı yakışır. Proje İnşallah 2016 yılında da tamamlanmış olacak. Kent Estetiği Daire Başkanlığımız projeyi hazırladı. Bu projede otoparkı var,parkı var, oturma grupları var, anıtlar var. Biz buraya 3.5 milyon lira bütçe ayırdık. Onlar konuşur Ekrem Yavaş yapar. Onlar konuşur Ahmet Edip Uğur yapar. Onlar konuşur AK Parti yapar. Biz Balıkesir'i Sındırgı'yı marka yapacağız" dedi.

1 Kasım seçimi öncesinde siyasi istikrar vurgusu yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Milliyetçilik laf üretmekle olmuyor. Milliyetçi adam elini taşın altına koyar. Gelir iktidar ortağı olur. Hizmet eder. O milliyetçiyim, vatanseverim diyenler hükümetten kaçtı, iktidar olmaktan kaçtı. En son rahmetli Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş 'Benim babam üç milletvekiliyle başbakan yardımcısı oldu, risk aldı bu memlekete hizmet etti.Ben AK Parti'den aday oluyorum, hizmet, milliyetçilik AK Parti'de' dedi. İşte bizde bu milliyetçilik anlayışıyla Balıkesir'e Sındırgı'ya hizmet ediyoruz. O'nun için 1 Kasım seçimleri çok önemli. Bütün milletvekillerimiz Balıkesirli, Balıkesir sevdalısı. Balıkesir'in tüm problemlerini bilen, yatırımları takip edip, yatırımları getirecek, bizlere yardımcı olacak. Sındırgılılarda desteğini vereceğiz. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz" dedi.

Başkan Uğur'un konuşmasının ardından Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Başkan Uğur'a dünyaca ünlü Yağcıbedir Halısı hediye etti. Bilgilendirme toplantısı sonrası Sındırgı Belediyesi Kademe binasında incelemelerde bulunan Başkan Uğur, Milletvekili Mahmut Poyrazlı, partililerle birlikte Sındırgı esnafını ziyaret etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sındırgı'da Toplu Konut Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement