Sındırgı'da 'Yaşadıkça Oku' Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da 'Yaşadıkça Oku' Projesi Hayata Geçirildi

Nadir Güllü Sosyal Kültür, Eğitim ve Dayanışma Vakfı Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde okullara mini kütüphane ve kitap yardımı yaptı.

05.05.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçeyi turizm alanında kalkındırmanın kaynaklarını ararken bir yandan da kültür seviyesini artırmak için girişimlerini sürdürüyor. Başkan Yavaş'ın girişimleriyle Nadir Güllü Sosyal Kültür, Eğitim ve Dayanışma Vakfı 'Yaşam Boyu Okuyun' projesi kapsamında Sındırgı'da ki okulları kitaplarla donatıyor. Nadir Güllü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Güllü ve vakıf müdürü S. İmran Tolgacıoğlu, Sındırgı'ya bağlı Yüreğil mahallesinde bulunan İlkokula mini kütüphane ve kitap yardımında bulundu.

Sındırgı'ya bağlı Yüreğil mahallesine gelen Nadir Güllü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Güllü ve Vakıf Müdürü İmran Tolgacıoğlu öğrencilere baklava ikram etti. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş;"bir milletin geleceğini tesissi ancak eğitime verilen değerle ölçülür. Neslimizin gelecekle alakalı daha sağlam gidebilmesi, memleketi emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi yetişebilmesi için örnek bir proje ile İstanbul'dan geldiler. Nadir Güllü beyefendinin eşi ve baldızı iki kardeş, sağolsunlar Sındırgıya bir kütüphane ile başlayan eğitime destek projesi için buradalar. Sındırgımızda yeni bir kütüphane kazandırılması için tefrişatımız var. O çalışmaları da çok yakın bir zamanda sonuçlandıracağız. Kültüre destek verdiklerinden dolayı, eğitimimize katkı sağladıkları ve gelecekle ilgili kaygı taşıdıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Yavaş'ın konuşmasından sonra Nadir Güllü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Güllü ise;"Eğitimle başlıyor bütün güzellikler, kültürler onlarla okunarak öğreniliyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişirken hertürlü konulardan bilgi olması için kütüphanede çeşit çeşit kitaplarla yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah onlarda okuyarak ilerde eğitimle ilgili daha farklı yollar alırız diye düşünüyorum. Başkanımıza da ben teşekkür ediyorum böyle bir güzel bir şey için bize vesile olduğu için" dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise;"Eğitimle ilgili projeler ve yürütülecek çalışmalar son derece önem taşıyor. Eğitime verilecek destekle ülkemiz daha gelişecek ve daha da ilerleyecektir. Eğitime yapılan projeler insan yetiştirmeye yönelik projelerdir. Bu tarz projelerle ülkemiz 100 yılını kazanacaktır" dedi. Vakıf Müdürü Talgacıoğlu ise;"Yüce Rabbimizin ilk emri 'Oku' ayetinden yola çıktık. 'Yaşadıkça Oku' dedik. Sizlerde yadağınız sürece okuyup, okuduklarını anlatırsınız. Kütüphanemizde Dünya Kalsitleri, Eğitim İletişim, İslami Bilgiler, Aile Danışmanlığı, Öykü, Tarih ve Psikolojiden oluşuyor. Bunları çocuklarımızın okuması için hediye ediyoruz" dedi. Nadir Güllü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Güllü ve Vakıf Müdürü S. İmran Tolgacıoğlu öğrencilere baklava ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'da 'Yaşadıkça Oku' Projesi Hayata Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Antalyaspor ile Hatayspor, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda karşılaşacak.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement