Sındırgı'lı Güreşçiler Kırkpınar'da - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'lı Güreşçiler Kırkpınar'da

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi bünyesinde kurulan Güreş Takımı bugün başlayan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine 15 güreşçi ile katılacak.

24.07.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın Ata sporuna büyük önem vermesi sonucu Sındırgı Belediyesi bünyesinde oluşturulan Güreş takımı yağlı güreş ilk deneyimini 653. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde yaşadı.

Tarihinde Gacaroğullarını, Şerif pehlivanları ve Mehmet Ali Yağcıları gibi önemli pehlivanları yetiştiren Sındırgı'da yeni pehlivanlar yetişmesi için kurulan Güreş Takımı aynı zamanda minderde de boy gösterdi. Minderde kazandığı başarılarla Sındırgı'yı en iyi şekilde temsil etti.

Turgay Altıntaş yönetiminde çalışmalarına devam ederek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlandı. 22 Temmuz'da başlayıp 25 Temmuz'da sona erecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılmak için önceki gün gece aileleri tarafından dualarla uğurlandılar. Güreşçileri Edirne'ye Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salik Durak, Ziya Yümsek ve Aileler uğurladı. Güreşçilerden Kırkpınar Er Meydanında başarılar dileyen Durak;"Sındırgının tarihinde Gacaroğullarını, Şerif pehlivanları ve Mehmet Ali Yağcıları gibi önemli pehlivanlar yetişmiş. Sizlerde Şerif Pehlivan, Gacaroğlu ve Mehmet Ali Yağcıların izinde ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz. Ata sporunu çok seven bir belediye başkanımız var. Onun desteği ve sizlerin gayretinizle ata sporumuza sahip çıkıyoruz. Siz madalyalar kazanın biz sizi davulla zurna ile karşılayalım" dedi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü güreşçilere başarılar diledikten sonra dualarla Kırkpınar'a uğurlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'lı Güreşçiler Kırkpınar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement