Sındırgı Metem'den Demokrasi Şehitleri İçin Lokma Hayrı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı Metem'den Demokrasi Şehitleri İçin Lokma Hayrı

Sındırgı Metem\'den Demokrasi Şehitleri İçin Lokma Hayrı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için lokma hayır düzenlendi.

23.09.2016 16:16  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerin 15 Temmuz'da yaşanan olaylara karşı algısını arttırmak ve o günü unutturmamak adına düzenlenen organizasyona Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yağcıbedir Mehteran Takımı gösterileri ile başlayan program 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adına düzenlenen lokma hayrı ile son buldu. Hafta boyunca öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bilgiler aktarılarak, bilinçlendirilmeleri sağlandı.

Organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi müdürü Tuncay Öztürk yapmış olduğu açıklamada"Bugün okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini anma adına bir program düzenledik. Düzenlediğimiz programda Sındırgı mehter takımı da bizlere güzel bir gösteri sundular. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber bugünün anısına, 15 Temmuz'u hatırlatmak üzere ve şehitlerimize de hayır olması anlamında bir lokma hayrı düzenledik. Katılan bütün dostlarımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Özellikle bu gibi etkinliklerde bizi yalnız bırakmayan belediye başkanımıza, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze ve kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah bir daha bize inşallah 15 Temmuzları göstermez. Bu vatan için canlarını siper eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum."dedi.

Organizasyondan dolayı emeği geçenleri kutlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise"15 Temmuzda Türkiye'nin dönüm noktasını hep birlikte yaşadık. O dönüm noktası ki yıllardan beri ülkemizde bir ur gibi büyümüş mihrakların aslında deşifre olduğu bir gün oldu. 15 Temmuz'da bize bugünleri bahşeden özellikle 250 şehidimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz ve bu olay karşısında bir liderin nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini bütün dünyaya ispat eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip olmak üzere onlardan Allah razı olsun. Bu millet eğilmeyeceğini, bükülmeyeceğini, tankın topun karşısında asla yılmayacağını bütün dünyaya göstermiş oldu ve demokrasi dersi verdi. Bu demokrasi dersinden aslında bütün mağdur ve mazlum ülkelere de aslında bir işaret doğdu. İnsanlar Türkiye'yi örnek alır ve takdir eder hale geldiler. Bizlerde bundan sonra devletin bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve başka bir yerlerde bu tür organizasyonların ne demek olduğunu öğrenmiş olduk ve öğretmeye devam edeceğiz. Bu olaylarla ilgili olarak da halkımız gereken tepkiyi gösterdiği gibi, bizlerde mücadeleye devam edeceğiz. Bundan sonra da terör olayları yok oluncaya kadar, son bir FETÖcü kalmayıncaya kadar da bu memlekette bu çalışma devam edecek. Genç nesile bu olayın anlatılması ve unutturulmaması çok önemli bir hadise. Okullarımızda da bir hafta boyunca etkinlik 15 Temmuzdu. Unutulmaması ve unutturulmaması lazım gelen bir hadise. Çünkü unutulduğunda gelecek nesiller aynı olaylarla tekrar karşılaşabilirler. Bugün de lokma hayrı ile öğrencilerimize bu olayın ne olduğu bir kez daha hatırlatılmış oldu. Kafalarında beyinlerinde 15 Temmuz da o şehitlerin mücadelesini ve bir ülkenin kurtuluşunu gençlerimize genç nesillere işlemiş oldular. Ben kedilerini tebrik ediyorum. Kutluyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı Metem'den Demokrasi Şehitleri İçin Lokma Hayrı - Son Dakika


Advertisement