Sındırgı'nın Büyük Bir Sorunu Daha Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'nın Büyük Bir Sorunu Daha Çözüldü

Sındırgı\'nın Büyük Bir Sorunu Daha Çözüldü

Balıkesir'in Sındırgı İtfaiye Amirliği iki aracına daha kavuştu.

27.11.2015 14:50  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Sındırgı'ya; deprem, sel, göçük, patlama ve trafik kazası gibi olası acil durumlarda kullanılmak üzere arama kurtarma ve İtfaiye aracı kazandırıldı. Özellikle trafik kazalarında en çok eksikliği hissedilen arama ve kurtarma aracıyla önemli bir eksiklik daha giderildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının Sındırgı İtfaiye Amirliğine gönderdiği iki itfaiye aracından biri olan arama kurtarma arıcında yangın ya da kaza anın da aracına sıkışan vatandaşları kurtarmak için araçta kesme bıçağı, yangın halin de eğer itfaiye personeli içeriye müdahale etmesi gerekiyorsa solumun alma tüpünün olduğu ve gerekirse köpük lazım olduğunu köpuğu kendi üretilebilmesine imkân tanıyan teknik donanımı bir araç olduğu ifade edildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı'ya getirilen iki adet itfaiye araları hakkında bilgiyi sındırgı İtfaiye Amiri Mehmetali Kocakaya'dan aldı. Başkan Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin her alanda desteklerini esirgemedikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'a çok teşekkür etti.

Çok amaçlı kullanıma uygun olan kaza ve büyük yangınlara daha kolay müdahale imkanı tanıyan arama kurtarma aracının ilçenin ihtiyaç duyduğu bir araç olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş;"Bugün iki tane yeni itfaiye aracımız Sındırgıya kazandırıldı. Yol çalışmaları ve BASKİ'nin yaptığı işlerden sonra İtfaiye teşkilatımızda daha güçlü ve daha donanımlı bir hale geliyor. Yapılan çalışmalar Sındırgı'nın 74 mahallesinde hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu konuda Ahmet Edip Uğur Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Yeni itfaiye araçları Sındırgı'mıza hayırlı uğurlu olsun. Allah belasız, kazasız ve yangınsız kullandırmayı nasip etmesin ama lazım olduğunda da eksik etmesin" dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a araç hakkında bilgi veren Sındırgı İtfaiye Grup Amiri Kocakaya yokluğu en çok hissedilen arama kurtarma aracını Sındırgı'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İtfaiye Amiri Kocakaya;"İtfaiyemize yeni iki tane araç kazandırdık. Bunları kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur'a, İtfaiye Daire Başkanımız Nazım Ergen'e, Daire Müdürlerimize, Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'a öncelikle Sındırgı halkımız adına çok teşekkür ederim. 2 araçtan bir tanesi çok kullanımlı bir araç. Hem yangına müdahale için itfaiye hemde arama kurtarma olarak dizayn edilmiş. Arama Kurtarma aracımızda özellikle Sındırgı'nın en büyük ihtiyacı olan araç kurtarma ekipmanlarımız geldi. Trafik kazalarında araçlarda sıkışanları kurtarmak için papağan kesici, ayırıcı, testere, gibi özellikler taşıyor. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Yeni araçlarla Sındırgı İtfaiyesi gücüne güç kattığı belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'nın Büyük Bir Sorunu Daha Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement