Sındırgı'nın Kültürünü, Müziğin Birleştirici Gücü ile Birleşti - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'nın Kültürünü, Müziğin Birleştirici Gücü ile Birleşti

Sındırgı\'nın Kültürünü, Müziğin Birleştirici Gücü ile Birleşti

Gençlik değişim programı kapsamında Almanya'dan (19)ve Kepsutlu öğrencilerden oluşan 40 kişilik bir ekip Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün konuğu oldu.

25.08.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Gençlik Merkezleri gençlik programı kapsamında gelen gençlik grubu Sındırgı'nın kültürüne yakından tanıklık etti. Almanya Hamburg'dan gelen 19 kişilik grup beraberinde 19 ayrı kültürü getirdi. Gençlik Grubunda; Gambiya, Ekvator, Rusya, Almanya, Portekiz, Ukrayna, Gana, Gine, Fildişi Sahilleri, Dominik Cumhuriyeti, Afganistan, İran, Toga ve Türkiye'den öğrenciler bulunuyor.

Sındırgı'ya gelen ekibi Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak karşıladı. İlçe kültürü, yağcıbedir halısı ve tarihi hakkında bilgiler verdi. Gençler ilk olarak Sındırgı Belediyesi Remzi Çakar Bilgi evini ziyaret etti. Bilgi evinde yapılan kaligrafi, ebru, resim, karakalem, taş boyama ve hüsn-i hat çalışmalarını hayranlıkla izledi. Bilgi evinin ardından ilçenin tarihi dokusu Şerif Paşa Meydanını gezen gençler, Ak Pınar Sanat Galerisini ziyaret etti. Sanat evinde bulunan el işlemeleri, yağcıbedir halıları ve boyama sanatı gençlerin büyük ilgisini çekti. Sanat evi ziyaretinin ardından gençler; Yağcıbedir halısının nasıl dokunulduğunu yerinde inceledi.

İlçe ziyaretinin ardından Sındırgı Eman Termal Otele giden gençler, otel ve kaynak suyu hakkında bilgiler aldı. Gençleri Sındırgı Belediyesi Başkan vekili Hasan Daşkafa da yalnız bırakmadı. Başkan vekili gençlere bir de çam sakızı çoban armağanı diyerek hediyeler verdi.

Hayatın Ritmini Yakala grubu kurucusu olan ve gençlerin Sındırgı'yı tanımasını öncülük eden müzik öğretmeni Nuri Dağdelen yaptığı açıklamada'' Almanya'dan Balıkesir'e gelen 19 kişilik Müziğin birleştirici gücü grubunu bu gün Sındırgı'ya getirdik. Sındırgı'da çok iyi bir şekilde karşılandık. Gençlerimiz Sındırgı Kültürünü yakından tanıdılar. Bize göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı başta Belediye Başkan vekilimiz Hasan Daşkafa' ya, Kültür Müdürümüz Salih Durak beye ve Belediye personeline çok teşekkür ederim'' dedi. Grup Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü önünde hatıra fotoğrafı çekilerek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'nın Kültürünü, Müziğin Birleştirici Gücü ile Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement