Sinema Filmi Veda Mektubu-Ankara Yazı'nın Çekimleri - Son Dakika
Yerel

Sinema Filmi Veda Mektubu-Ankara Yazı'nın Çekimleri

12 Eylül askeri darbesi sonrası idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ve ailesinin yaşadıklarını konu eden sinema filmi Veda Mektubu - Ankara Yazı'nın çekimlerine Adana'nın Kozan ilçesinde devam edildiği bildirildi.

20.11.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül askeri darbesi sonrası idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ve ailesinin yaşadıklarını konu eden sinema filmi Veda Mektubu - Ankara Yazı'nın çekimlerine Adana'nın Kozan ilçesinde devam edildiği bildirildi.

Kozan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kısa süre önce uluslararası iki araç markasının reklamlarına ev sahipliği yapan ilçede, 1980 askeri darbesinde genç yaşta idam edilen ülkücü şehit Pehlivanoğlu'nun hayatını ve idamının ardından ailesinin yaşadığı dramı anlatan filminin çekimlerinin sürdüğü belirtildi.

Kozan Belediyesi'nin restorasyonunu kısa süre önce tamamladığı Yeğenoğlu Sokak'ın da aralarında bulunduğu tarihi sokaklar ve konakların film ekibini ağırladığı ifade edilen açıklamada, filmin yönetmeni Kemal Uzun'un açıklamalarına da yer verildi.

Uzun, Kozan Belediyesi ekiplerinin hazırlık çalışmaları ve çekim sırasında ekibe büyük destek verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'e ve Kozanlılara ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mahmutlu Mahallesinde 60 kişilik kadro ile çekimlere devam ediyoruz. Çekimler yaklaşık bir ay sürecek. 12 Eylül darbesinde haksız yere idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun yaşadıklarını konu alan bir film çekiyoruz. Aslında ülkücüsü, sağcısı, solcusu farketmeksizin 12 Eylül darbesinde yaşanan dramın insani yönünü beyaz perdeye aktararak o günleri unutanlar veya hiç yaşamayanlara hatırlatmak istedik. Kozan'ı tercih etmemizin nedeni Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi'nin bize gösterdiği yakınlık ve sunduğu imkanlar oldu."

TRT'nin Türk Sineması'nın 100. Yılı sebebiyle desteklediği 33 sinema filminden biri olduğu ifade edilen ve gelecek yıl şubat ayında gösterime girmesi hedeflenen Veda Mektubu - Ankara Yazı filminin başrollerinde Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Minur Can Cindoruk ve Burçin Abdullah gibi sanatçılar yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, başbakanlığı sırasında partisinin grup toplantısında merhum Pehlivanoğlu'nun mektubunu okumuş ve duygulandığı görülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinema Filmi Veda Mektubu-Ankara Yazı'nın Çekimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement