Sıngıtur Dağı'nda Teravih Namazı Kılındı - Son Dakika
Yerel

Sıngıtur Dağı'nda Teravih Namazı Kılındı

Sıngıtur Dağı\'nda Teravih Namazı Kılındı

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Dağçatı köyünde bulunan Sıngıtur Dağı’nda teravih namazı kılındı.

07.07.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Dağçatı köyünde bulunan Sıngıtur Dağı'nda teravih namazı kılındı.

Yaklaşık 40 kişiden oluşan STK temsilcisi ve vatandaşlar iftarlarını açtıktan sonra Sıngıtur Dağı'nda teravih namazını kıldı. Teravih namazı sonrası konuşma yapan Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason-Der) Başkanı Metin Özmen, derneklerinin bu tür organizasyonlarının olduğunu söyledi. Bu programı Sason Arap-Der ile birlikte yaptıklarını belirten Özmen, "Daha evvel Güneydoğu'nun en yüksek dağlarından olan Mereto Dağı ve geçen hafta Zoveser Dağı'na tırmandık. Ramazan ayı münasebetiyle Sıngıtur Dağı'nda bulunan Sıltana Çeşmesi'ne geldik ve iftarımızı burada açtık. Arkadaşlarla beraber iftar sonrası akşam namazını kıldık. Akşam namazının ardından dağda teravih namazını kıldık" dedi.

Özmen, dağda teravih namazını doğayla iç içe kılmanın güzelliğine değinerek, "Kainatın hepsi yüce Allah'ın rahmet eserleridir. Tabi dağlardaki namazın manevi farkı vardır. Burada Allah'ın farklı rahmet eserleri var. Ağaçlar var, soğuk buz gibi sular var. Serin bir hava var. Hal böyle olunca çarşıda sıcak bir ortamda namaz kılacağımıza burada kainatla doğayla iç içe bir namaz kılmış oluyorsunuz. Bununda ayrı bir zevki oluyor" diye konuştu.

Sason Arapları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason Arap-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Değirmenci ise, "Bu tür kültürel varlıklarımız tanıtmak ve göstermek amacıyla biz üyeler olarak buraya geldik. Biz bu gün Ayn Sıltana'nın başına geldik. Ayn Sıltana Sason yöresinde meşhur bir çeşmedir. Sason'un aşırı sıcağından kurtulup serin olan Ayn Sıltana'nın başına geldik" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıngıtur Dağı'nda Teravih Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement